Vinterens varmeste rejsemål – rejs til sol og varme i vinterferien

Sol i sand
Hvorfor blive hjemme i den danske kulde, hvis du kan tilbringe vinterferien under sydens sol?

Det er ikke nødvendigt at rejse oversøisk, hvis du har lyst til D-vitaminer i løbet af den danske vinter.
Hvor vi i Danmark i de kolde og mørke vintermåneder kun har omkring 50 solskinstimer i gennemsnit pr. måned i perioden fra oktober til februar, så kan du i vinterferien på et rejsemål som Gran Canaria få masser af sol, øen har til sammenligning ca. 200 solskinstimer i gennemsnit pr. måned! Kilde til fakta om vejret er indhentet fra Meteorologisk institut i Norge 

Dermed sagt er der rig mulighed for sol og varme i Europa. Vi har udvalgt fem af vores luneste destinationer, som du kan få glæde af i de danske vintermåneder.

Spanien og Portugal er nogle af vores “varmeste” destinationer

– og er perfekte rejsemål, hvad enten du har én eller flere ugers ferie til rådighed.

Andalusien

Spaniens største region byder på farver i mange nuancer; lige fra de dybe, grønne dale med store græsarealer til bjergtoppenes Pueblos Blancos (hvide landsbyer) og Middelhavets azurblå skær i horisonten. Rejs til Andalusien, der tilbyder omkring 175 timers sol i vintermånederne. Læs meget mere om rejser til vinter i Andalusien

Vi har adskillige hoteller i Andalusien, og du skal hermed præsenteres for et par stykker af dem.

Velkommen til Posada Morisca – blot én times kørsel fra Malaga finder du Posada Morisca, det lille og indbydende hideaway, med en mageløs udsigt og en perfekt beliggenhed med Middelhavet til syd, bjerge til vest og gåafstand til den hvide by Frigiliana mod øst. Tilbring din ferie på Posada Morisca – I charmerende indrettede værelser og med en service i top. Læs mere om Posada Morisca her.

Posada Morisca i Andalusien
Posada Morisca i Andalusien

Eller bo på Club Maritimo de Sotogrande – et hideaway midt i Sotograndes marina med udsigt til Gibraltar og bjergene i Marokko. Hotellet er indrettet af den kendte designer Pascua Ortegas og med de rummelige værelser, den delikate mad og det meget venlige personale, vil du med rette nyde en ferie på dette gemmested i Andalusien. Læs mere om Club Maritimo de Sotogrande her. 

Club Maritimo de Sotogrande
Club Maritimo de Sotogrande

Tenerife

I vintermånederne kan du rejse til den spanske ø Tenerife, som er den største i øgruppen de Kanariske Øer. Med superstrande, 42 naturbeskyttede områder, Spaniens højeste punkt vulkanen ”Teide”, delikat gastronomi og meget mere, er Tenerife et fantastisk rejsemål. Lige som Gran Canaria har Tenerife omkring 200 solskinstimer i vintermånederne fra oktober til februar.

Vi tilbyder flere charmerende hoteller på Tenerife og jeg har, som en lille appetitvækker, udvalgt 2 hoteller:

Velkommen til Regency Country Club Apartments & Suites – på øens sydlige del finder du Regency Country Club, et hotel med fristelser til alle aldre. Hvad enten du er til daseferie eller en aktiv ferie med mange oplevelser, så er dette hideaway helt perfekt.

Regency Country Club hotel Tenerife Poolen
Regency Country Club hotel Tenerife Poolen

Eller bo på Hotel Royal Garden Villas & SPA – 28 luksuriøse oaser, hvor servicen er helt i top. Din villa giver dig mulighed for at kunne slappe fuldstændig af og nyde privatlivets fred. Spis hjemme, lad dig friste af hotellets kendte restaurant Jardin eller udforsk områdets lokale restauranter – mulighederne er der nok af, hvis du vælger at bo på Hotel Royal Garden Villas & SPA.

Hotel Royal Garden Villas Tenerife pool
Hotel Royal Garden Villas Tenerife pool

Gran Canaria

Gran Canaria er en spansk ø fyldt med ubeskrivelig natur, charmerende hvide byer, bananplantager, superstrande og knap 200 solskinstimer i vintermånederne. Gå på hyggelige caféer og spis kanarisk mad, som eksempelvis delikate, lokale tapas, på de mange restauranter.

Her er et par udvalgte hoteller, hvis du rejser til Gran Canaria med Escapeaway:

Velkommen til Parador de Cruz de Tejeda – et gammelt Parador med fantastiske udsigter, udsøgte naturoplevelser og en central beliggenhed på Gran Canaria. Her finder du Gran Canarias måske bedste tapas på hotellets restaurant. Hvad enten du vil slappe af i hotellets SPA, være aktiv med vandring og cykelturer, eller bruge hotellet som base til de mange mulige dagsudflugter, så er du altid sikret en dejlig ferie på Parador de Cruz de Tejeda. Læs mere om Parador de Cruz de Tejeda her.

Parador de Cruz de Tejeda
Parador de Cruz de Tejeda

Eller bo på La Hacienda del Buen Suceso – et hideaway midt i bananplantager med historiske rødder. Bo på et hotel med god beliggenhed, en spændende historie og et passioneret personale, der med garanti vil gøre din ferie på La Hacienda del Buen Suceso til en god ferie. Læs mere om La Hacienda del Buen Suceso her.

La Hacienda del Buen Suceso
La Hacienda del Buen Suceso

Madeira

Madeira kaldes blandt mange ting også Atlanterhavets perle, og det er netop, hvad den er. Øen byder på meget mere end en fascinerende natur; en gæstfri lokalbefolkning, delikate lokale specialiteter og mange fantastiske små hoteller. Med sine godt 157 årlige solskinstimer er Madeira en perfekt vinterdestination. Læs mere om vinterrejser til Madeira her.

Vi har et stort udvalg af hoteller på Madeira – få en smagsprøve på et par af dem nedenfor:

Velkommen til Hotel Estalagem Ponta do Sol – byen Ponta do Sol’s mest eksklusive hotel. Der findes hoteller med havudsigt, og så findes der hoteller med havudsigt Du finder hotellet placeret på en klippe med en 180 graders panoramaudsigt ud over Atlanterhavet. Estalagem Ponta do Sol er et sted, du aldrig vil glemme. Læs mere om Hotel Estalagem Ponta do Sol her.

Hotel Estalagem Ponta do Sol
Hotel Estalagem Ponta do Sol

Eller bo på Hotel Quinta Mirabela – et hideaway med et historisk vingesus og hvor der er kræset om kvaliteten. Hotellet byder på udsigt over Funchal, høj service og et menukort, der får tænderne til at løbe i vand. Quinta Mirabela er absolut et besøg værd. Læs mere om Hotel Quinta Mirabela her.

Hotel Quinta Mirabela på Madeira
Hotel Quinta Mirabela på Madeira

Azorerne

I vintermånederne kan du rejse til øen São Miguel, der er en del af det frodige ørige Azorerne i Portugal. Hvis du er til storslåede naturoplevelser, varme kilder, gastronomi, delikat lokal vin og meget mere, så rejs til São Miguel, der tilbyder omkring 115 timers sol i oktober til februar. Læs mere om øen São Miguel på Azorerne.

Godt nok har vi ikke så mange hoteller på øen São Miguel – til gengæld har de masser af atmosfære og ligger ideelt, hvis du vil udforske øen nærmere:

Velkommen til Solar do Conde – et lille og intimt hotel med blot 32 værelser og en beliggenhed i ubeskrivelig natur med gåafstand til Atlanterhavet. På Solar do Conde har du mulighed for at slappe af på hotellet, spise velsmagende mad og udforske São Miguel, der også er kendt under navnet ”den grønne ø”. Læs mere om Solar do Conde her.

Solar do Conde på Azorerne
Solar do Conde på Azorerne

Algarve

Algarve byder på et billedskønt landskab med bugter, uendelige sandstrande, klipper og tusindvis af oliven- og mandeltræer. Solskinstimer i vintermånederne ligger på ca. 175. Læs mere om Algarve – Portugals sydligste region her. 

Vi har et par gode håndfulde af hoteller på Algarve, og jeg har, som en lille appetitvækker, udvalgt to hoteller:

Velkommen til Costa D’oiro Ambiance Village – i et villaområde ca. 3 km fra Lagos gamle bymidte finder du Costa D’oiro Ambiance Village. Du vil nyde denne oase, der har service i højsædet og som ligger i gåafstand til to af Algarves smukkeste strande, Dona Ana og Camilo. Læs mere om Costa D’oiro Ambiance Village her.

Costa D'oiro Ambiance Village på Algarve
Costa D’oiro Ambiance Village på Algarve

Eller bo på Bela Vista Hotel og SPA – et eksklusivt boutique hotel på en af Algarves fantastiske strande. På hotellet bliver du forkælet fra morgen til aften, du kan slappe helt af og har samtidig det livlige byliv lige uden for hoveddøren. Bela Vista Hotel og SPA – en ægte perle. Læs mere om Bela Vista Hotel og SPA her.

Bela Vista Hotel og SPA på Algarve
Bela Vista Hotel og SPA på Algarve

Rejs til sol og varme i vinterferien med Escapeaway

Hos Escapeaway kan vi selvfølgelig ikke garantere, at vejret under din rejse vil være perfekt. Men Spanien- og Portugals mange årlige solskinstimer giver store chancer for et rigtigt dejligt ferievejr. Under de forskellige rejsemål kan du læse mere om vejr og klima i vintermånederne. Du kan rejse til sol og sommer i vinterferien fra alle lufthavne i Danmark, men ikke alle lufthavne tilbyder direkte flyruter i vinterferien. I søgemaskinen finder du altid aktuel information om de forskellige flyruter i vinterhalvåret som er perioden fra oktober til april.

Vi glæder os til at byde dig velkommen på årets vinterferie!

Se alle rejser med Escapeaway her.

 

Tags fra artiklen
,
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere