Vild natur i Catalonien

Estany de Travessani
Estany de Travessani. Foto: Javier Sanchez Portero. CC BY-SA 2.0

I hjertet af Pyrenæerne ligger Cataloniens eneste nationalpark, Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, som med høje tinder, utallige krystalklare søer og dybe gletsjerdale byder på mange store naturoplevelser og masser af aktivitetsmuligheder.

Store naturoplevelser på vandreture

Nationalparken som blev etableret i 1955, består i grove træk af to øst-vest gående dale, der omkranses af forrevne bjergtinder. I dalene vokser især fyr og granskove, er du heldig kan du her se eksempler på det rige dyreliv i form af vilde gemser (gede-antiloper) og murmeldyr, ligesom der også er et rigt fugleliv med blandt andet lammegribbe i området. Grundlaget for det rige dyre- og plantelivet i Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici er naturligvis de mange kolde vandløb og søer, som er rige på ørreder, og ved hvis bredder bisamrotter og oddere holder til.

Estany de Monestero, en af de mange smukke søer i nationalparken.
Estany de Monestero, en af de mange smukke søer i nationalparken. Foto: Javier Sanchez Portero, Creative Commons

Gode indgangsporte til hjertet af nationalparken finder du blandt andet i landsbyerne Espot og Boí. Her er der besøgscentre med oplysninger om adskillige afmærkede vandreruter, som giver dig mulighed for at udforske nationalparkens spektakulære natur. Der er gratis adgang til nationalparken, som kun kan besøges til fods. Mulighederne omfatter alt fra forholdsvis afslappende slentretur omkring smukke bjergsøer til krævende trekking op imellem de høje bjerge. Har du ikke mod på at udforske området på egen hånd, arrangeres der blandt andet fra besøgscentrene guidede ture.

Kirke i Vall de Boí.
Kirke i Vall de Boí. Foto: Albert Torelló, Creative Commons

De romanske kirker i Vall de Boi

Det er ikke kun i den centrale del af parken, der er interessant at besøge. Op til selve nationalparkområdet mod nord og syd er “zona periférica” også rig på smuk højlandsnatur.

Ligeledes rummer området også mange kulturhistoriske seværdigheder. Læg for eksempel vejen forbi Vall de Boi umiddelbart vest for nationalparken, som er berømt for sine ni romanske landsbykirker fra det 11. og 12. århundrede, der har fået området optaget på UNESCO’s verdensarvsliste. Ifølge organisationen er kirkerne i Vall de Boi “ekseptionelle eksempler på romansk stilart, beliggende i et uberørt naturområde”.

En rejse til denne smukke region i det nordlige Spanien er naturligvis også en chance for at udforske adskillige række andre unikke natur- og kulturseværdigheder. Få mere inspiration til din rejse i Lennarts indlæg Nyd livet i Catalonien på ægte catalansk manér

Håndplukkede hoteller i Catalonien

Drømmer du om en ferie med store natur- og kulturoplevelser, er Catalonien et oplagt valg. Netop Catalonien er det første af en række nye rejsemål hos Hideaways i 2015, hvor udvalget også vil inkludere en række enestående “gemmesteder”, som er perfekte udgangspunkter for at tage på oplevelsesrige udflugter.

Læs mere om de håndplukkede hoteller i Catalonien

Tags fra artiklen
, ,
Mere fra Louise Laurenius

De bedste mandler kommer fra Sicilien

Køber du en pose mandler i et dansk supermarked, er det sandsynligvis...
Læs mere