Sicilien – her skinner solen mere end andre steder

Taormina teater på Sicilien
Taormina teater på Sicilien

Hvornår er det det bedste tidspunkt at rejse til Sicilien på? Hvor skal du tage hen på din ferie til Sicilien? Sicilien er den største ø i Middelhavet, og her oplever man i de forskellige regioner det samme vidstrakte klima: mildt, våde vintre og varme, tørre somre.

Catania, på østkysten, har de fleste solskinstimer end nogen anden by i Europa – gennemsnitlig ca. 2500 om året, eller næsten 7 timer om dagen. De øvrige byer på Sicilien er ikke langt bagefter, og dette pålidelige (og varme!) solskin er en af de vigtigste attraktioner på øen.

Sicilien er et uhyre frugtbart område, og en af grundene hertil er den store mængde regn, der falder. Bjergregionerne (især Etna) får den største mængde regn, men byerne og kystområderne bliver ikke skånet for deres del. I sommermånederne, når det regner, stiger fugtigheden, og det føles især slemt i byerne.

I det store og hele er kyststrækningerne på Sicilien varmere og en anelse tørrere end den centrale del af øen; områder, som kan opleve store mængder af sne om vinteren.

Januar til December

Januar og februar er kolde måneder med masser af regn, som regel snebyger i højderne, frost og nu og da dage med en klar blå skyfri himmel og en fantastisk sigtbarhed.

Marts og april får stadig noget regn, men kulden forsvinder om dagen, og der er mange lyse solskinsdage.

Maj og juni varsler begyndelsen på det virkelige varme vejr. Dagene er længere, og havtemperaturen stiger langsomt.

Juli og august er virkelig varme måneder med hedebølger, næsten ingen regn, der er værd at tale om, høj fugtighed i byerne, og kun kølige briser af og til.

September og oktober kan byde på lidt regnvejr, spredning af fugtigheden, flere regulære briser (godt for sejlerne), varme solrig dage, og høje havtemperaturer.

November og december er våde måneder, men det kolde vejr optræder ikke før midten af december. Der er faktisk som regel en god 10 – 14 dages Indian Summer i november, og man ser folk strømme til strandene for at få den sidste stråle solskin, før vinteren sætter ind.

Læs om rejser til Sicilien med Hideaways eller få mere information om øen i andre blogindlæg.

Tags fra artiklen
, ,
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere