Vejret på Gozo, hvornår er det bedst at rejse?

Du ankommer fra Malta til havnen i Gozo

Vejret, som man typisk oplever det på Gozo, er varmt og frodigt med lange, varme somre og milde, fugtige vintre. Overordnet set er det årlige klima under stærk indflydelse fra havet og forholdene i Middelhavsregionen. I lighed med alle Maltas regioner, skaber det uendelige solskin og det uforurenede havvand den ideelle ferie, som danske ferierejsende vender tilbage til år efter år. Den årlige regnmængde ligger relativt lavt for Middelhavsregionen, med lige under 580 mm i gennemsnit. Den karakteristiske tørre sæson er ligeledes længere, end den er i det nærliggende land, Italien.

Både i havnen på Gozo

Foto: Havnen på Gozo, og færgen der sejler til Malta

Forår

Som i mange af Middelhavets regioner, regnes foråret for den mest ideelle tid at besøge Gozo. Det er hovedsagelig på grund af det behagelige klima, små regnmængder og de flere solskinstimer. Gennemsnits temperaturerne i marts og april er milde og holder sig nede omkring 14°C eller 15°C, hvorimod klimaet i maj temperaturmæssigt når op på 23°C.

Sommer

Sommer, også kendt som sæsonens højdepunkt, er den tid, hvor stedet bliver meget travlt og overbefolket. Dette kan til tider skabe en ubehagelig følelse, da temperaturerne begynder at finde deres højdepunkt på over 30°C. Den taknemmelige, allestedsnærværende havbrise hjælper dog med at holde dagtemperaturen nede, og gør, at temperaturerne efter mørkets frembrud er mildere og mere i ro. Højsæsonen for at gå på stranden rækker ganske ofte ud over de faktiske sommermåneder, og måske helt ind i slutningen af oktober. I løbet af juni og juli er forekomsten af regnvand med et gennemsnit på 3 mm for de to måneder samlet set næsten ikke eksisterende, hvilket på fordelagtig vis holder fugtighedsniveauet nede, da regionen har mere end tolv solskinstimer pr. dag.

Nyd den smukke natur og det dejlige vejr på Gozo

Foto: Gozo har det hele, kultur, historie, og ikke mindst en smuk natur

Efterår

Begge overgangssæsoner er fantastiske tidspunkter at holde ferie på Gozo. I slutningen af september er temperaturerne nemlig faldet med mindst 5 grader, og der er tyndet ud i de store menneskemængder. I oktober og november er de gennemsnitlige regnmængder dog mere end fordoblet i forhold til, hvad der normalt falder i september. Solbadning kan man også stadig dyrke i de “køligere” måneder, da det varme vejr varer helt til det sene efterår, og nogle gange endda til den tidlige vinter.

Vinter

På Gozo er det typiske vejr i januar og februar ikke, hvad man ville forvente af en gennemsnitlig europæisk vinter. Med fem eller seks timers varmt solskinsvejr dagligt og høje temperaturer på 15°C eller 16°C, kan vinteren på Gozo klassificeres som varm og meget behagelig. Selv om vinteren er den vådeste tid på året, har regnvejret en tendens til at komme i tropisk form i stedet for som kølige vinterbyger, der er typiske for middelhavsklimaet.

Læs også: Slip din indre Indiana Jones løs på Gozo

Tags fra artiklen
Skrevet af
Mere fra Lars Henriksen

Etna Hotel – en lille oase på Siciliens østkyst

I Giarre på Siciliens østkyst ligger det der ved første øjesyn ligner...
Læs mere

Skriv et svar