Vandring på Mallorca: Fem ruter for enhver smag

Vandra på Mallorca
Tag på vandretur på Mallorca og oplev høje bjerge, gamle middelalderbyer – og en fantastisk udsigt over havet.

Mallorca er kendt for sine mange forskelligartede og smukke vandreruter. Det bjergrige terræn byder på vidunderlige panoramaer over det glitrende blå hav og vildtvoksende landskab, og det er bare at vælge, hvor langt du vil gå, og hvor meget det må gå opad! Du vandrer i duften af appelsintræer og blomstrende planter, ofte blot til lyden af stilhed og dine egne støvler i gruset. Mange af ruterne er nemlig forholdsvis sparsomt befolket, og det giver dig en følelse af at have hele verden for dig selv.

Her guider vi til fem af Mallorcas gode vandreruter.

Tilbage til middelalderen: Ruten mellem klostret Sant Salvador og Castell de Santueri

Når du går mellem mandel- og oliventræerne med udsigt over citruslunde og grønne bakker, er det svært ikke at forestille sig, hvem der har gået her før dig. Adelsmænd, bønder eller munke? Den 11-kilometer lange rute forbinder nemlig de velbevarede ruiner Castell de Santueri, 7 kilometer sydøst for Felanitx, med klosteret Sant Salvador.

Sant-Salvador-den-smukke-smukke-udsigt
Den smukke smukke udsigt fra Sant Salvador

Det er som at vandre tilbage til Middelalderen, og hvis du har lyst, kan du endda overnatte som de munke, der beboede klosteret frem til 1990’erne. På Sant Salvador er der nemlig både en restaurant og mulighed for at sove i de 12 oprindelige værelser.

Book dit ophold på Sant Salvador her

Mod bjergtoppen Puig de Massanella

Den her er til de hårdføre! Ruten til toppen af Puig de Massannella, Mallorcas næsthøjeste bjerg, byder på strabadserende vandring i højden, stejle strækninger og råt og stenet landskab. Men også på stor tilfredsstillelse og en fuldstændig bjergtagende 360-graders panoramaudsigt (du kan se helt til Menorca!), når du når toppen!

Lluc
Klosteret Lluc er et godt udgangspunkt for at klatre i bjergene Massanella. Foto: Barney MossCC BY 2.0

Puig de Massanella er en del af bjergkæde Serra de Tramuntana. Du kan starte din vandring mod toppen ved klosteret Luc. Vær opmærksom på, at en del af strækningen er afgiftsbelagt (cirka 6 euro).

Mellem duftende appelsintræer i den gyldne dal

Ønsker du muligheden for at vælge mellem flere forskellige vandreruter af varierende sværhedsgrader, skal du besøge den gyldne dal ved Soller, som blot ligger 30 kilometer fra Palma. Du kan for eksempel tilbagelægge strækningen mellem bjergbyen Soller og Port Soller ved havet på cirka fire timer.

Sóller
Vandre mellem byen Sóller og Port de Sóller og nyd duften af appelsin og udsigten over havet.

Undervejs kommer du forbi fyrtårnet ved Cap Gros og Refugi de Muleta, og når du når frem, kan du tage en velfortjent dukkert i havet og nyde en friskpresset juice af de appelsiner, som Soller-dalen er så berømt for. En historisk sporvogn kører mellem Port Soller og Soller, og det er oplagt at tage den retur.

GR 221: Over 100 kilometers natur fra Port d’Andraxt til Pollenca

Denne rute kræver, at du sætter det meste af ferien af. Den strækker sig nemlig over 150 kilometer og flere 1000-meters toppe fra Port d’Andraxt i syd til Pollenca i Nord og tager omkring 8-11 dage at tilbagelægge. Og tag ikke fejl! Bag det noget anonyme navn GR 221 gemmer sig en af den slags oplevelser, man husker for livet. Du bevæger dig gennem hele paletten af Mallorcas vidunderlige og varierede natur: Olivenlunde, den søde duft af mandel- og citrustræer, stenede klippesider, klukkende bække og blomstrende vild rosmarin.

Port d’Andratx
Gå fra Port d’Andratx (billedet) og hele vejen til Pollença langs GR 221. Foto: Andrés Nieto PorrasCC BY-SA 2.0

Ruten er godt skiltet, og der er strøet hytter og refugier ud undervejs, så du kan få en god nats søvn, inden vandrestøvlerne igen skal snøres og eventyret fortsætter dagen efter.

Udsigt over piratøen fra Mallorcas vestlige spids

Den cirkulære vandrerute fra den lille by St Elm kan tilbagelægges på et par timer og byder på flotte kig over havet og øen Sa Dragonera, som tidligere været tilflugtssted for pirater. Når du har vandret en times tid i opadgående terræn, når du ruinerne af trappistklosteret La Trapa, der ligger imponerende smukt i landskabet.

Sa Dragonera
Dragon Island, Sa Dragonera, har tiltrukket pirater i århundrede. Foto: Christoph SträsslerCC BY-SA 2.0

Det er tid til et hvil med ryggen mod de solvarme, gamle sten, inden turen igen går ned ad bjerget mod St. Elm, et godt måltid mad og måske en kølig sundowner, mens du hviler ben og fødder i vandkanten.

Book din rejse til Mallorca med Hideaways

Hos Hideaways elsker vi Mallorca, og har besøgt den dejlige lille ø i Middelhavet utallige gange. Under disse rejser har vi været på udkig efter de mest hyggelige hideaways, som vi glædeligt vil tilbyde vores gæster. Du finder alle hideaways på Mallorca her – mange har den perfekte beliggenhed for gode vandreture rundt om øen. Hvis du ønsker at bo på forskellige hideaways under din vandretur, så kontakt os, så hjælper vi dig med at skræddersy din tur.

Aktiv feire med børn, også her er Mallorca et oplagt rejsemål, læs min kollega Marcus indlæg: Mallorca – for aktive børnefamilier med hang til livsnyderi

Tags fra artiklen
Mere fra Emilie Fuglsang

Hvilke er de bedste strande i Grækenland?

Der er opgaver, der er praktisk talt umulige: At smøre hele ryggen...
Læs mere

Skriv et svar