Unik naturoplevelse i mini-ørkenen på Gran Canaria

Maspalomas klitterne på Gran Canaria.
Maspalomas klitterne på Gran Canaria. Foto: Marc Ryckaert, Wikimedia.

En udflugt til Maspalomas-klitterne på det sydlige Gran Canaria er en mulighed for at opleve et enestående ørkenlandskab af fint gyldent sand, hvor du kun kan færdes til fods eller på kamelryg.

Største seværdighed på Gran Canaria

Klitområdet som er på over 400 hektarer, blev i 1994 erklæret for naturreservat og har trods en yderst sparsom vegetation et rigt og spændende dyreliv. Mellem klitterne som er i evig bevægelse, findes for eksempel flere insektarter, der ellers kun kendes fra det afrikanske kontinent.

Når du befinder dig midt mellem de store klitter, er det da også svært ikke at føle dig hensat til Sahara, især ikke hvis du tilfældigvis får øje på en af de kamelsafarier, som lokale firmaer tilbyder i området.

De strandnære klitter i Maspalomas er i øvrigt kendt som et favoritområde for nudister, som nyder den beskyttelse klitterne yder mod nysgerrige blikke, så bliv ikke overrasket hvis du støder på meget letpåklædte personer.

Andre seværdigheder ved Maspalomas

I den vestlige ende af Masapalomas-naturreservatet finder du en eksotisk lagune, som blandt andet frekventeres af mange forskellige slags trækfugle på deres vej mod Afrika.

En anden iøjnefaldende seværdighed i området er Faro de Maspalomas, det 65 meter høje fyrtårn som fra 1890 og mange år frem var et vigtigt pejlemærke for søfarten omkring Gran Canaria. Endelig er en udflugt til det sydlige spids af Gran Canaria naturligvis en mulighed for at nyde kilometervis af skøn sandstrand.

Maspalomas er et oplagt mål for en dagsudflugt, hvis du bor på et Hideaway på Gran Canaria. Læs mere om rejser med unikke håndplukkede hoteller til Gran Canaria

Tags fra artiklen
Skrevet af
Mere fra Mikkel H

Unik natur og kultur på Korkruten i Algarve

Vidste du, at verdens bedste kork fremstilles i Portugal? Byen São Brás...
Læs mere

Skriv et svar