Tre store seværdigheder i Spanien

Seværdigheder i Spanien, her Alhambra i Granada

Holder man ferie i Spanien, er der flere seværdigheder, man bliver nødt til at lade sig fange af. Man har mulighed for de mest vidunderlige og spændende oplevelser, hvis man tager sig tid.

Granadas overdådige Alhambra

Paladset Alhambra blev bygget af maurerne mellem 1248 og 1354, og det gør sig meget bemærkelsesværdigt på flere måder. For det første er det kæmpestort, så vil man se det hele, skal man gøre sig klar på at gå flere kilometer. Og for det andet udmærker det sig i sine detaljer. Det er særligt detaljerne, der kendetegner denne seværdighed. Overalt er der bittesmå indgraveringer i både loft og vægge, hvor stukken viser sig i sine smukkeste og mest fascinerende former. De fantastiske trælofter, der også har udskæringer gør, at det er umuligt ikke bare at gå og kigge op hele tiden. Men sænker man blikket til gulvet, ser man også mange steder malede klinker i de smukkeste mønstre. Ønsker man at besøge Alhambra, er det en god ide at købe billet på forhånd, da paladset er meget populært – og det af gode grunde.

Læs også: Gemmesteder i Granada

Barcelonas ufærdige La Sagrada Familia

Man kan ikke sige Barcelona uden også at sige Gaudí. I 1880’erne startede man dette projekt, som Gaudí havde designet: En gigantisk kirke med nærmest stalagmitlignende tårne. Dette meget kunstfærdige monument er en seværdighed, man ikke må gå glip af. Ikke nok med, at kirken tårner sig op og sætter et særligt præg på Barcelona, så er der det med den, at den ikke er færdig endnu. Der er blevet bygget på den i over 130 år, og der bygges stadig. Ingen ved, hvornår projektet er færdigt, men til trods for det, er det en af Barcelonas største seværdigheder.

Plaza de Toros Monumental

Storbyen Madrid er indehaver af verdens største tyrefægterarena Plaza de Toros Monumental. Dette store bygningsværk er en af Spaniens seværdigheder, der bestemt er værd at besøge. Selvom interessen for tyrefægtning måske ikke er stor, er en guidet tur i arenaen bestemt interessant. Man får historien om tyrefægtning gennem tiden og hører, hvordan tyrefægterens teknik er vigtig for hans performance. Interesserer man sig for Spaniens historie, er dette en stor del af den. Her får man virkelig et indblik og mulighed for at tage en diskussion op. Og skulle man have interesse i tyrefægtning, er det naturligvis også muligt næsten ugentligt at se det. Men alt i alt er det en smuk bygning med en lang historie bag sig.

Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere