To oversete seværdigheder i Venedig

Grand Canal Venedig
Grand Canal i Venedig

Venedig er et af Italiens mest kendte rejsemål og modtager årligt millioner af besøgende. Den gamle kanalby er så rig på historie og prægtige bygningsværker, at man sagtens kan komme her flere gange og stadig opdage nye seværdigheder.

Herunder kan du læse om et par af de seværdigheder, som mange overser på den første rejse til Venedig, men som bestemt er værd at opleve.

Torcello
Tag på en udflugt til Torcello og slip lidt væk fra menneskemylderet. Foto: sommerhitz, CC BY 2.0.

Torcello

Det er ikke nødvendigt at falde i vandet i en venetiansk kanal, som Katharine Hepburn gjorde det (i den klassiske film Summertime fra 1955), men find en Rossano Brazzi-type og sæt kurs mod den grønne, halvt affolkede ø Torcello på en idyllisk picnic, langt væk fra mylderet af turister og duer på Markuspladsen.

Fik du ikke picnic-kurven med? Det landligt hyggelige Trattoria al Ponte del Diavolo er i så fald det bedste valg blandt de få spisesteder, og ved dets haveborde er man sikret en perfekt frokost. Lad desserten være et kig på Torcellos gamle katedral og dens betagende byzantinske mosaikker fra 11- og 1200-tallet, nogle af de mest betydende i Europa.

Praktisk infoformation: Ved den nordøstlige ende af den venetianske lagune, tilgængelig med vaporettoen (der afsejler fra Ponte della Paglia og Fondamenta Nove-terminalen) eller via en tur til de ydre øer, der omfatter Burano, hvor der fremstilles kniplinger, og Murano med glasfremstilling.

La Pieta-kirken
La Pieta-kirken i Venedig. Foto: Michael Gaylard, CC BY 2.0.

Vivaldis Kirke

Det var i denne kirke, der officielt hedder La Pietà-kirken, at den lokale barokkomponist Antonio Vivaldi arbejdede som korleder ved et børnehjem og musikkonservatorium fra 1703 til 1741, mens han komponerede nogle af sine mesterværker. Her opføres jævnligt disse værker (og andre af Den Røde Præsts samtidige) ved levende lys. Intet kan sammenlignes med at høre Le Quattro Stagioni (De fire årstider) her under Tiepolos lysende loftsfresko. Eller er det blot den fremragende akustik?

Du finder Vivaldis kirke på adressen Riva degli Schiavoni, Castello. Læs mere på kirkens egen hjemmeside

Rejser til Venedig

Hideaways har et godt udvalg af charmerende hoteller i og omkring Venedig. Vil du helt ind under huden på den smukke by, er det ideelt med et hotel tæt på. Så kan du nemt spadsere rundt i gaderne og opleve byen både tidligt om morgen og om aftenen, hvor de fleste dagsturister er draget videre.

Læs mere om rejser til Venedig

Tags fra artiklen
Mere fra Louise Laurenius

De bedste mandler kommer fra Sicilien

Køber du en pose mandler i et dansk supermarked, er det sandsynligvis...
Læs mere