Tips til valg af feriebolig i Grækenland

Romantik i Santorini
Romantik i Santorini

Det kan føles som at lede efter en nål i en høstak at finde den helt rette feriebolig til sit ophold i Grækenland. Men med en liste i hånden, som indeholder ens krav til boligen, er man godt stillet med et udmærket udgangspunkt for søgningen. Der er mange faktorer, som spiller ind, når man skal udvælge sin feriebolig, og man bør derfor have tænkt i baner som pris, beliggenhed, antallet af beboere, moderniseringsgrad, faciliteter, rejsetidspunkt.

Vil du bo i feriebolig på Kreta, her Samonas Traditional villas

Foto: Feriebolig Samonas Traditional villas på Kreta

Også mulighed for hotelophold

Feriebolig er en meget overordnet betegnelse, mens ferielejlighed er mere specifik. Forskellen er, at man med ferielejlighed får egne køkkenfaciliteter, og dette er man ikke garanteret, når man lejer en feriebolig. Med andre ord kan en feriebolig også være beliggende som en del af et hotel, hvor man har fællesfaciliteter og ofte bor med en restaurant tilknyttet.
Om man ønsker eget køkken eller ej er en god skelnen at have sig for øje, når man starter sin boligjagt. Så ved man, om man skal søge efter ferieboliger generelt eller helt specifikt går efter en ferielejlighed.

Boutique Hotel Civitas Rethymnae på Kreta et godt alternativ til en feriebolig

Foto: Boutique Hotel Civitas Rethymnae på Kreta, et godt alternativ til en feriebolig

Optimalt for rundrejse

At leje flere ferieboliger er optimalt, hvis man ønsker en mere rundrejsepræget ferie i Grækenland. Når man kender til sin ruter er det bare med at søge løs på f.eks. internettet i de forskellige områder og finde lige netop den slags feriebolig, man er interesseret i.

Dog skal man være opmærksom på, at en del ferieboliger ikke lejes ud til mindre end én uge ad gangen. Så hvis man ønsker rundrejse og derfor kun skal bo i boligen et par dage ad gangen, skal man måske lede en smule længere og ellers kontakte udlejer med henblik på en særaftale.

Flest ferieboliger i de populære områder

Langt de fleste turister rejser til de mere kendte og populære destinationer i Grækenland. Man vil derfor også opleve, at udbuddet af ferieboliger i disse områder er langt større end i de mange mindre områder af landet. Dog er ferieboligerne i de populære områder, og på de mest velbesøgte græske øer, naturligvis også ofte mere turistprægede og beliggende i mere turismemindede områder. Og det er jo en smagssag, om man ser det som en fordel eller ulempe ved sin ferie, at bo i nærheden af mange andre turister. Ferieboligerne er i hvert fald lettere at få fingrene i, hvis man vælger de større og mere populære byer. Men her skal man også være opmærksom på at være ude i god tid, da efterspørgslen på ferieboliger disse steder er langt højere end andre steder. Og igen spiller ens rejsetidspunkt naturligvis ind, da der langt hurtigere meldes udsolgt i højsæsonen.

Tags fra artiklen
Skrevet af
Mere fra Lars Henriksen

Hvornår er vejret bedst til en ferie i Sorrento?

Da Sorrento har typisk middelhavsklima, starter sommertemperaturerne faktisk i maj, hvor den...
Læs mere

Skriv et svar