Tiden nærmer sig årets høst af oliven i Andalusien

Vidste du, at Spanien er verdens største producent af olivenolie? De første oliventræer kom til Spanien for omkring 3000 år siden fra Lilleasien, og der findes i dag omkring 215 millioner oliventræer, hvor størstedelen er plantet i Andalusien. Her laves olie af seks forskellige sorter med hver deres karakteristika.

Oprindeligt høstede spanierne olivenfrugterne med hænderne, hvilket sikrede kvaliteten på olivenfrugterne samt olien. I dag høstes der både med hænder og maskiner. Olivenfrugterne presses samme dag, helst inden 4 timer efter plukning, da kvaliteten afhænger af tiden. Oplev olivenhøsten i Andalusien, der har sæson fra slutningen af oktober til december, og smag på Andalusiens gulddråber.

Læs også: Hvad spiser man i Andalusien

Hvid landsby Andalusien og oliven

Oplev Andalusien med Hideaways

Netop nu kan du rejse til Andalusien og mærke den helt specielle stemning, når høsten af oliven og for den sags skyld også vindruer er i fuld gang over hele regionen. Der er direkte fly til Malaga fra både Billund, Aalborg og Kastrup lufthavn, og priserne på flybilletterne er i bund. Også vejret er med dig, der rejser til Andalusien i oktober. Det er stadigvæk varmt, men ikke “for varmt”. Læs meget mere om vejret, og vores håndplukkede hoteller i regionen, her kan du også se dagsaktuelle priser på alle rejser.

Rejs til Andalusien i oktober med Hideaways

 

Tags fra artiklen
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere