Tag på marked i Provence og oplev det ægte Frankrig

Markedsdag i Provence
Markedsdag i Provence. Foto: Daniel Peherstorfer, CC.

Tager du på ferie i Provence, vil du opleve, at der selv i små landsbyer ofte er et ugentligt marked. I nogle byer er det endda muligt at gå på marked flere gange om ugen eller sågar dagligt.

Markedet er ikke blot stedet, hvor du kan købe friske grøntsager, frugt, fisk, brød, ost og en lang række andre lækkerier. For de lokale har turen til markedet nærmest karakter af et ritual, som er en fast del af livsstilen i Provence. Her er man ikke bange for at bruge lidt ekstra tid på at prutte om prisen, og man tager sig også gerne tid til at vende verdenssituationen over en kop kaffe på en nærliggende café. I weekenden er hele familien med, og man ser hvordan børnene fra en tidlig alder lærer om sæsonens grøntsager.

Som turist er de stemningsfulde markeder i Provence, store som små, da også en oplagt mulighed for at møde lokalbefolkningen og stifte bekendtskab med områdets delikatesser. Har du valgt at bo i ferielejlighed med eget køkken, kan du helt sikkert også her finde inspiration og råvarer til mange dejlige retter.

Det er umuligt at opremse og beskrive alle de provencalske markeder her, men du får alligevel et bud på nogle af de markeder, der er et besøg værd på en ferie i det sydfranske.

Markedsbod Frankrig
Markederne i Provence byder på et væld af et væld af friske råvarer og smukt kunsthåndværk. Foto: Banzai Hiroaki, CC.

L’Isle-sur-la-Sorgue

Der afholdes adskillige markeder i L’Isle-sur-la-Sorgue nær Avignon, men især antikvitetsmarkedet er berømt med et udvalg, som er det største i Sydfrankrig. Du har derfor gode chance for at få et unikt souvenir med hjem. Byens flydende marked, marché flottant, den første søndag i august, er også meget populært. Her sejler sælgere i traditionelle klædedragter rundt i floden med deres varer fra bred til bred.

L’Isle-sur-la-Sorgue
Det flyende marked i L’Isle-sur-la-Sorgue. Foto: jean-louis Zimmermann, CC.

Vaison la Romaine

Det traditionsrige marked om tirsdagen i Vaison-la-Romaine byder på over 400 stande, som breder sig fra flodbredden og langt op i byen. Her kan du gå på opdagelse blandt stande med alt fra sko og møbler til et sandt overflødighedshorn af kvalitetsfødevarer og vine. Så medmindre du kommer tidligt, er det næsten umuligt at se det hele på ét besøg.

Oste Frankrig
En tur på marked er rig på kulinariske oplevelser. Foto: Andrea Schaffer, CC.

Carpentras

På dette marked, som afholdes hver fredag morgen, kan du som noget nyt i år for et beskedent beløb få smagsprøver på lokale trøfler sammen med et glas af den gode lokale vin. Derudover er markedet i Carpentras ligeledes kendt som et af de største i Provence, men ikke specielt turistet. Der er gode muligheder for at slå sig ned på en af de nærliggende caféer til frokost, når markedet begynder at lukke ned.

Læs også Camillas beskrivelse af markedslivet i Aix-en-Provence

Rejser til Provence

Holder du af rejser med mulighed for store gastronomiske oplevelser, er Frankrig et godt valg og i særdeleshed Provence. Her har Hideaways et stort udvalg af  håndplukkede hoteller og ferieboliger, der kan danne perfekte udgangspunkter for spændende udflugter og markedsbesøg.

Læs mere om alle rejser til Provence med Hideaways

Tags fra artiklen
,
Mere fra Louise Laurenius

De bedste mandler kommer fra Sicilien

Køber du en pose mandler i et dansk supermarked, er det sandsynligvis...
Læs mere