Tag på fuglekig i Andalusien

Donana i Andalusien. Foto: Nacho Pintos
Donana i Andalusien. Foto: Nacho Pintos

Er du på ferie i Andalusien, har du chance for at besøge Spaniens største nationalpark – og et af de vigtigste naturområder i Europa – Doñana Nationalpark. Takket være især en stor fuglerigdom er nationalparken optaget på UNESCO’s liste over verdensarv, og du kan her i løbet af året se over 300 forskellige fuglearter.

Mangfoldig natur i Andalusien

Du behøver dog ikke være fugleentusiast for at nyde et besøg i Doñana Nationalpark. Udover de store strandenge, som tiltrækker mange migrerende fugle, er området blandt andet kendt for sine store sandklitter og smukke, uspolerede sandstrande. Doñana er desuden ikke kun et fristed for en række truede fuglearter, parken er også hjemsted for en af ​​de sidste overlevende populationer af en af verdens mest truede kattearter, den iberiske los.

Der ligger fem besøgscentre rundt langs kanten af nationalparken, hvorfra du til fods kan følge gangbroer ind i parken med informationstavler og fugletårne undervejs. Ankommer du fra Huelva-provinsen (vest) er de nærmeste “La Rocina”, “El Palacio del Acebrón” og “El Acebuche”, kommer du nordfra (Sevilla) er “José Antonio Valverde” nærmest, og fra Cadiz (sydøst) kan du køre mod “Fábrica de Hielo”. Det er gratis at benytte disse centre, og personalet her kan desuden hjælpe dig med råd og tips til dit besøg.

Du har derudover mulighed for at opleve området på guidede udflugter i terrængående bus eller i båd op ad Guadalquiver-floden, ligesom der arrangeres ture på cykel og hesteryg, hvis du gerne vil have en aktiv dag i de unikke omgivelser. En ridetur på en af de lange strande i kanten af nationalparken er for eksempel en oplevelse, du sent vil glemme. Forhør dig eventuelt om de aktuelle muligheder på de lokale turistkontorer.

Du finder ‘Parque Nacional de Doñana’ 67 kilometer fra Sevilla og omkring 50 kilometer fra Huelva.

Rejser til Andalusien

Doñana Nationalpark er en enestående naturoplevelse, men dog langt fra den eneste store seværdighed du kan opleve på din rejse til Andalusien. Den sydspanske region er også rig på kulturhistoriske seværdigheder, hvoraf flere ligeledes er at finde på UNESCO’s verdensarvsliste. Sidst men ikke mindst er en ferie i Andalusien en mulighed for at udforske de mange små, lokale gemmesteder, som byder på kulinariske oplevelser i særklasse.

Drømmer du om en ferie med unikke oplevelser, er de håndplukkede hoteller og ferieboliger fra Hideaways et perfekt valg. Læs hvorfor og se mere om vores rejser til Andalusien.

Foto: Nacho Pintos

Tags fra artiklen
,
Mere fra Louise Laurenius

De bedste mandler kommer fra Sicilien

Køber du en pose mandler i et dansk supermarked, er det sandsynligvis...
Læs mere