Smuk natur i Portugal, vandring i Douro med Hideaways

Vandreferie i Portugal
Vandreferie i Portugal

Douro-dalen er mest kendt for sin vin og fantastiske flodture, men faktisk er det også et af de bedste steder at vandre i Portugal. Douros natur er på Unescos verdensarvsliste, og regionen byder på smukke udsigter og alsidige landskaber.

Douro har floden, Douro har naturparken, Douro har vinruterne og de gamle hyggelige landsbyer. Douro har et vejrlig som er skabt til vandreture. Douro har bakker og et kuperet terræn, som er både inspirerende og udfordrende. Douro er et godt sted at tage på vandretur – og vores hideaways i Douro her i det nordlige Portugal, er gode udgangspunkter for eventyret ud i vildnisset.

Gåture langs Douro-floden

Mange af Douros mest stemningsmættede vandreruter følger områdets berømte floddal omkring Douro-floden. Her er det flodens bugtede bevægelser gennem landskabet, der er den egentlige tur-guide.

Floden har gennem tiderne skåret sig ned i dalen, og på bankerne ligger vinmarker, hvor Douros berømte druer høstes inden de bliver til velsmagende vin, der kan prøvesmages undervejs.

Vinmark ved Douro
Vinmark ved Douro

I Douro-dalen er der vandrestier og grusveje, og for de lidt mere øvede vandrere er der også en del bakker og off road terræn. Her er lidt for enhver smag, men det er absolut et godt sted for alle, der gerne vil stifte bekendtskab med vandreferien for første gang.

Læs også: Områder i den nordlige del af Portugal

Vandreture i Douros naturpark

For de lidt mere øvede vandrere byder Parque Natural do Douro International på vandreruter af en højere sværhedsgrad, end dem man typisk finder i Douros floddal langs floden. Selvom man også her kan tilrettelægge sin dag, så alle kan være med.

I Douros naturpark er der også klipper og dermed lidt mere udfordrende terræn, men det bedste ved at vandre i Douros naturpark er nok det rige dyreliv. Med lidt held kan du her opleve storke, hejrer, ørne og mange andre smukke fugle i deres naturlige omgivelser.

Smuk natur i Douro
Smuk natur i Douro

Der ligger også kulturelle oplevelser og venter på vandreruterne i Douros naturpark. Blandt ander finder du her ruiner fra en gammel fæstning og en flot gammeldags mølle i ualmindelig god stand. Der er også mange udsigtsposter undervejs, og steder man kan holde pause og købe mad og drikke.

Læs også: Vandreferie i det nordlige Portugal

Rejser til Nordportugal

Hos Hideaways er vi specialister i rejser til Portugal og ikke mindst den nordlige del. Vi elsker selv at holde ferie i de fantastisk smukke omgivelser og har igennem mange år fundet et godt udvalg af håndplukkede hoteller og ferieboliger. En god måde at rejse rundt i denne del af landet er en bilrundrejse, læs mere om disse og se alle rejser og hoteller til Nordportugal ved at klikke på nedenstående link.

Rejser till Nordportugal med Hideaways

Tags fra artiklen
, ,
Mere fra Louise Laurenius

De bedste mandler kommer fra Sicilien

Køber du en pose mandler i et dansk supermarked, er det sandsynligvis...
Læs mere