Skal du på vandreferie på Korfu til sommer?

St. George's Bay Contry Club ligger i meget naturskønne omgivelser. Perfekt for dig, der vil på vandreferie på Korfu. Foto: Hideaways
St. George's Bay Contry Club ligger i meget naturskønne omgivelser. Perfekt for dig, der vil på vandreferie på Korfu. Foto: Hideaways

Lille Korfu bliver ofte overset, fordi de større, græske søskende-øer som Santorini, Kreta og Rhodos tager meget af opmærksomheden. Men Korfu er på sin egen måde mindst ligeså dejlig som de andre græske ferieøer. Det, der er med til at gøre en rejse til Korfu til noget særligt, er uden tvivl den vidunderlige, frodige natur, som øen byder på.

Læs mere om rejser til Korfu med Hideaways

At naturen er så skøn, gør Korfu særdeles velegnet som rejsemål for dig, der gerne vil bruge en del af din ferie på at vandre. Faktisk er det lille ferieparadis berømt for sin 220 km. lange, meget flotte vandrerute, der krydser hele den grønne ø: The Corfu Trail. Ruten blev officielt etableret i 2001, og siden har tusindvis af vandreentusiaster fulgt den.

The Corfu Trail er blandt de bedste vandreruter på Middelhavsøerne

Når du snører vandrestøvlerne og følger det blændende smukke Corfu Trail, får du mulighed for at udforske en del af øen, som er helt uberørt af turisme. Noget af det, du hurtigt vil bemærke, er, hvor utroligt varieret, Korfus natur er. Du kommer sjældent til at tilbringe mere end en time i det samme landskab, og faktisk kan du forvente, at nye, smukke syn forkæler dit blik rundt om hvert hjørne.

Fra de brede strande og bløde sandbanker i syd, over de bakkede olivenlunde i den centrale del og til det vidtstrakte plateau og de rå klippekløfter i nord: The Corfu Trail viser dig virkelig, hvorfor øen er et paradis for vandrere og naturelskere.

Foto: Korfu i Grækenland har både skønne, små bugter, hvide sandstrande, grønne bakker og rå klipper. Et ferieparadis. Foto: Hideaways

Foto: Korfu er fantastisk varieret. En lille bugt med blødt sand, krystalklart vand med små, vuggende både, og i baggrunden en rå, stejl klippe og det grønne indland – en fryd for øjet, og det er bestemt ikke noget særsyn i dette lille ferieparadis. Som vandrer får du ekstra stor glæde af øens naturlige variation. 

Ruten er på strategiske steder mærket af med gule skilte, hvorpå du kan se bogstaverne CT  og er en pil, der viser retningen. Eftersom de mest dramatiske og imponerende landskaber findes på Korfus nordlige del, vandrer du fra syd mod nord.

Læs mere om sommerferie på Korfu

Corfu Trail er højt værdsat af vandreentusiaster fra hele verden, og Korfu anses som en af de bedste Middelhavs-øer at holde vandreferie på.

Guidede vandreture på vores gemmested St. George’s Bay Country Club på Korfu

Hvis du har planer om at inkludere en vandretur langs The Corfu Trail i din ferie på Korfu, så er det perfekt for dig at bestille et værelse på vores stilfulde hideaway St. George’s Bay Country Club. Hotellet ligger lige ved ruten, men der er også mange andre muligheder for vandreoplevelser i det naturskønne bagland, hvor Pantokrator Peak tårner sig majestætisk op bag bakkerne.

Du har over 100 km. afmærkede vandrestier i et uspoleret landskab lige ved hånden, når du bor på St. George’s Bay. Stierne fører dig både igennem svalende olivenlunde og gamle, stemningsfulde landsbyer med forladte klostre og kapeller, der får dine tanker til at rejse i tiden. Hele vejen har du udsigt over kysten, øerne og havet til din ene side, og det varierede fastland til din anden.

Det er bedst at vandre uden for den absolutte højsæson om sommeren, da det bliver meget varmt i denne periode. Det vil sige indtil begyndelsen af juni, og så igen fra midten af september. I disse perioder kan du nyde godt af de guidede vandreture, de dygtige folk på St. George’s Bay Country Club tilbyder. Så ønsker du en vandreferie med guidede ture til sommer, er det bedst, hvis du kan lægge din sommerferie enten tidligt eller sent.

I de perioder er der også relativt færre feriegæster på Korfu – som de fleste andre steder i Sydeuropa – og priserne er lavere end i juli og august. Med andre ord er der stort set kun fordele ved at rejse i yderkanten af sommersæsonen, hvis du har mulighed for det.

Under din ferie på St. George's Bay Country Club på Korfu bliver alle dine sanser forkælet. Her ser du den store pool. Foto: Hideaways

Foto: Nårh, ja… Måske skal jeg også lige huske at nævne, du bliver forkælet fra top til tå, når du holder ferie på det lækre resort og gemmested St. George’s Bay Country Club. En tur i den store, indendørs pool gør godt efter mange timer på vandrestierne i den omgivende natur. 

Ferie på Korfu er en dejlig helhedsoplevelse med kultur, natur, mad og afslapning

Korfu kan selvfølgelig meget andet end at tilbyde en fantastisk natur og uforglemmelige vandreture. Øen har 217 km. kyst, og adskillige timer tilbragt på strandene, som – trods øens beskedne størrelse – er meget forskellige, hører til den fuldendte ferieoplevelse. Du kan besøge de mange charmerende landsbyer, nyde den lokale mad på taverna’erne og udforske smukke, kulturelle seværdigheder såsom Achillion-paladset i den pittoreske landsby Gastouri.

Generelt er Korfu kendetegnet af en dejlig stemning og en meget imødekommende lokalbefolkning, som gør det svært ikke at nyde ferien i fulde drag.

Tags fra artiklen
,
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere