Siciliens bedste strande

Kyst på Sicilien

Sicilien har nogle af verdens bedste strande – ja faktisk blev en af Siciliens strande tidligere på året kåret til netop verdens bedste strand! Læs lidt med her og bliv klogere på de strande, du ikke må misse med Hideaways på Sicilien.

Sicilien er en stor ø mad masser af kystlinje, og dertil har Sicilien i farvandet med syd en lille arkipelag af nærmest paradisiske øer, med strande som var de taget ud af en drøm. Vi har herunder udvalgt tre strande af en helt uforlignelig kvalitet.

“Rabbit Beach” på Lampedusa

Ud for Siciliens sydvendte kyst ligger en lille ø med det lidt finurlige navn Lampedusa. Den ellers ret ukendte ø er dog indehaver af en meget væsentlig titel. Tidligere i år udpegede brugerne af det enorme rejsesite TripAdvisor nemlig “Rabbit Beach” på øen til intet mindre end verdens bedste strand.

Der er altså ikke nødvendigt at tage helt til Hawaii eller Fiji-øerne eller Australien for at opleve verdens bedste strand. Det oplevelse kan blive en realitet med en af Hideaways rejser til Sicilien. Får at nå stranden på Lampedusa skal du på en kortere bådtur fra Sicilien. En dagsudflugt til paradis.

Stranden ved San Vito Lo Capo

På Siciliens nordvestkyst finder du en perle af en strand i ualmindeligt prægtige omgivelser. Stranden ved San Vito Lo Capo ligger ved foden af det dramatisk udseende bjerg Cofano. Stranden har hvidt sand og turkisblåt vand – og grønne palmer fuldender billedet.

San Vito Lo Capo har også andet at byde på, så hvis du efter nogle timer har fået nok af solbadning og dukkerter i vandet, kan du besøge det tilgrænsende naturreservat eller den nærliggende middelalderlandsby Scopello.

Mondello-stranden ved Palermo

Lige ved Siciliens hovedstad ligger Mondello Lido-stranden. Det er en dejlig strand, hvor der er gode muligheder for at møde de lokale sicilianere fra Palermo under afslappede forhold.

Strandens beliggenhed så tæt på en storby er både en fordel og en ulempe. Her er masser af lebend, og der er muligheder for alskens aktiviteter på vandet, men hvis du leder efter en afsondret strand, du kan have for dig selv, er Mondello ikke øverst på listen.

Sicilien har selvfølgelig et utal af mindre kendte og mere “private” og afsides beliggende strande, der nemt kan nås med lejebil fra vores hideaways på øen. Så det er bare ud til kysten og udforske!

Læs mere om Sicilien

Ovenstående er blot et lille udvalg af de utallige strande du finder på Sicilien. Læs mere om strande og kyster på Sicilien i blog indlægget: Siciliens kystlinje og strande. Du kan også læse mere om alle rejser til Sicilien med Hideaways, vi er specialist i rejser til Sicilien hvor du bor på håndplukkede hoteller og i ferieboliger.

Tags fra artiklen
,
Skrevet af
Mere fra Lennart Kiil

Amalfikystens tre perler, Positano, Amalfi og Ravello

Amalfikysten er helt usigeligt smuk, og særligt tre byer på den fantastiske...
Læs mere

Skriv et svar