Seks charmerende byer i Grækenland

Seks charmerende byer i Grækenland (her, Oia på Santorini).

Uanset om du er til kultur, arkitektur, historie, shopping eller muligheden for at kombinere byliv med afslapning på stranden, er Grækenlands mange små og større byer et besøg værd. Det kan være svært at vælge, så her har vi samlet seks af vores favoritter, der hver især har noget særligt at byde på.

Lindos på Rhodos: Den hvide by på bjergskrænten

Den fine, lille by Lindos på Rhodos, der ligger på en bjergskrænt med udsigt over det ægæiske hav, er på mange måder en bouillonterning af alt, Grækenland har at byde på. Byen kaldes også ”Den hvide by”, og her kan du vandre gennem snørklede gader og lade dig forføre af byens lave puls og rolige tempo. I bugten i kort gåafstand derfra finder du flere strande, som er perfekte til forfriskende badeture.

Lindos på Rhodos

Og højt hævet over byens tage ligger det imponerende Akropolis og minder dig om Grækenlands tusindår gamle kultur og historie.

Læs også “Byen Georgioupolis – et lille hyggeligt hjørne af Kreta”

Oia på Santorini: Postkortværdig, eksklusiv charme

Set fra luften ligner Oia på Santorini en forskønnet version af en side i en Find Holger-bog: Et vidunderligt mylder af små hvide huse, kirkespir, blå kupler, snoede trapper, altaner med krydderurter i krukker, pastelfarvede vægge, og smukt blomstrende bougainvilleaer.

Oia på Santorini

Den labyrintiske by klynger sig til toppen af et højdedrag, er kendt for sine betagende solnedgange og emmer af eksklusiv charme. Et perfekt valg for dig, der har lyst til at slentre rundt i et postkort eller nyde udsigten med et køligt glas vin fra terrassen på en af de mange pittoreske tavernaer.

Naxos by på Naxos: Livlig havneby af den charmerende slags

Formiddag i Naxos by: Et par fiskerbåde tøffer ind i havnen. De har været tidligt ude for at sikre dagens fangst, som måske lander, perfekt grillet, på din frokosttallerken på en af byens tavernaer senere på dagen. Der er liv og summen på havnepromenaden, hvor både lokale og turister får en frappé og en sludder. Bevæger du dig ind i de smalle gader, blandt spisesteder, grønthandlere, butikker og pladser, når du middelalderslottet Kastro, der ligger navn til den gamle bydel.

Om aftenen kan du gå over broen til den lille ø Palatia og opleve solnedgangen gennem byens vartegn, den imponerende marmorport Portara, som man mener er rejst til ære for guden Apollo.

Mykonos by på Mykonos: Tradition og jetset i skøn forening

Mykonos by forener det traditionelt græske med en snert af jetset og eksklusivt natteliv. Her finder du små tavernaer, traditionelle kirker og klassiske blå skodder side om side med designerbutikker, high end restauranter og boutique hoteller.

Mykonos by på Mykonos

Udover den billedskønne bymidte, hvor du kan bruge timevis på ”people watching”, har Mykonos by yderligere et par esser i ærmet. Du kan for eksempel benytte dig af byens strand og starte dagen med en morgensvømmetur eller nyde en svalende eftermiddagsdukkert. Og når mørket falder på, kan du tage en flaske vin under armen og beundre solnedgangen ved de berømte vindmøller, Kato Mili.

Læs også: “Fire destinationer at besøge på det græske fastland”

Korfu By på Korfu: Venetiansk elegance og romantik

Der er noget elegant over Korfu by. Fra den majestætiske Spianada – Esplanade – anlagte af det franske styre til de smukt formede buegange på byens centrale promenade, Liston, får du en fornemmelse af storhed, stolthed og skønhed.

Korfu by har i århundreder været under venetiansk styre, og den italienske indflydelse fornægter sig ikke. Men også fransk, britisk og romersk kultur præger byen, der alligevel i sjæl og hjerte først og fremmest er græsk. Nyd de fremragende restauranter, gode shoppingmuligheder og den lokale strand, og gå en tur gennem forskellige tidsperioder og kulturer i byens gader, hvor du for alvor fornemmer historiens vingesus.

Rethymnon på Kreta: Byliv og strandferie i ét

Byliv kombineret med kilometervis af strand. Lyder der for godt til at være sandt?

Rethymnon på Kreta

Det er ikke desto mindre præcis det, du får, når du besøger Rethymnon, hvor den livlige stemning udspiller sig i en charmerende blanding af gamle og nye bygninger. Særlig det gamle havneområde, hvor små tavernaer ligger side om side helt ud til kajen, er et besøg værd, når mørket falder på, og aftensmaden skal indtages. Læg dertil, at du aldrig er mere end en kort gåtur fra badning og afslapning på de kilometerlange sandstrande i og udenfor byen. Så har du forklaringen på, at Rethymnon er blevet så populær blandt både grækere og turister!

Denne artikel er skrevet i samarbejde med det græske bureau Visit Greece.

Tags fra artiklen
, , , ,
Mere fra Emilie Fuglsang

3 kvarterer ved kanalerne, du skal besøge i Amsterdam

Amsterdam er en af mine yndlingshovedstader i Europa, for den er perfekt...
Læs mere

Skriv et svar