Ryanair opretter base i Københavns Lufthavn

ryanair fly. Foto: Andrew Thomas, Flickr, Creative Commons.
ryanair fly. Foto: Andrew Thomas, Flickr, Creative Commons.

Rejsende fra Københavns Lufthavn kan glæde sig over udsigten til flere billige rejser, når Ryanair i løbet af 2015 åbner 13 nye ruter til blandt andet London, Milano og Warszawa.

Ny strategi fra Ryanair

Når Ryanair efter planen i marts 2015 åbner en ny base i Københavns Lufthavn, bliver det lavprisflyselskabets base nr. 70 og den anden på dansk jord. Samtidig med åbningen i København lukker Ryanair ned for deres aktiviteter i den svenske lufthavn Sturup ved Malmø.

Flytningen fra den lille lufthavn ved Malmø til nordens største i København er et brud med Ryanair’s traditionelle strategi om at holde sig til mindre, mere afsides beliggende lufthavne fremfor de store (og dyrere) lufthavne. I Danmark har Ryanair således hidtil kun været at finde i Billund og Aarhus lufthavne.

Flyselskaber i København

Analytikere forventer, at Ryanair i København især kommer til at tage kampen op med de store flyselskaber som SAS og lavpriskonkurrenterne Norwegian og Easyjet, og at danskerne kan forvente billigere rejser som følge af en priskrig. I rejsesøgemaskinen på Hideaways kan du sammenligne priser på flybilletter fra alle anerkendte flyselskaber.

Se hvilke flyselskaber du kan rejse med hos Hideaways

Billetter fra 149 kr.

Ifølge Ryanair’s kommercielle direktør David O’Brien vil Ryanair placere fire Boeing 737-800-fly i København, hvor man vil benytte lavpristerminalen, Go. På årsbasis forventer Ryanair at betjene over én million rejsende, som lavprisflyselskabet lover enkeltbilletter fra kun 149 kroner.

“Vi vil give københavnerne lavprisbilletter. Det synes vi ikke, der har været før. Lavpris til London fra København eksisterer ikke, som det er nu”, sagde David O’Brien på pressemødet på Hotel Hilton i lufthavnen.

I første omgang lancerer Ryanair fra den 26. marts 2015 ruter til London (Luton), Milano (Bergamo) og Warszawa med i alt 28 ugentlige flyvninger. I løbet af 2015 vil der blive åbnet yderligere 10 ruter fra København, og antallet af ugentlige flyvninger vil ifølge Ryanair stige til over 100.

Hotel Bela Vista

Foto: Hotel Bela Vista er et typisk gemmested

Bestil billig hotel når du rejser med Ryanair

Vil du rejse med Ryanair har du hos Hideaways mulighed for at bestille hotel ophold. Ryanair samarbejder i skrivende stund ikke med rejsebureauer, hvorfor du ikke finder rejser med selskabet i søgemaskinen. Du kan se priser på alle hoteller og ferielejligheder ved at vælge “kun hotel” i søgemaskinen. Alle hoteller hos Hideaways er håndplukkede og under hvert hotel kan du læse vores personlige beskrivelser. Du finder ligeledes fakta, foto og gæsteanmeldser på samtlige hoteller.

Klik her og få information og priser på hoteller

Tags fra artiklen
Mere fra Louise Laurenius

De bedste mandler kommer fra Sicilien

Køber du en pose mandler i et dansk supermarked, er det sandsynligvis...
Læs mere