Råt, godt og velsmagende – krydret med nærvær og hjerte

Småsulten? Vibekes nye bog Raw Fast Food

Forleden var jeg til en reception, og det var ikke en hvilken som helst af slagsen. Hovedpersonen hedder noget så dansk som Vibeke, men hendes gastronomiske evner og passion er inspireret af det store udland. Derfor var der inviteret til reception på øko-caféen, Botaniq, i København, hvor hun lancerede sin bog nummer to ved navn ”Raw fast Food…med nærvær og hjerte”.

Hun kan være pavestolt af sin bedrift, for bogen er spækket med personlig inspiration, brugbare fakta, lækre opskrifter og et flot billedmateriale. Vibekes passion og hjerte til et sundt og veltilberedt alternativ i hverdagen er opsigtsvækkende, for hun går til venstre, hvor de fleste andre går til højre. Med det mener jeg, at hun lader det kommercielle stå i baggrunden – til gengæld er hver side spækket med personlighed om hendes kærlighed til raw food, mindfulness og personlig velvære.

Salat er sundt

Foto: Et af mange flotte foto i bogen. Fotograf Bjarke MacCarthy

Selv er jeg ikke hverken særlig økologisk eller hensynsfuld overfor mig selv, når jeg handler ind eller tilbereder aftenens middag, men jo mere jeg har læst mig igennem Vibekes ”bibel”, desto mere rammer hun et ømt punkt: For at få mere overskud og energi i hverdagen behøver vi næsten ikke røre en finger for at se resultater – småjusteringer i en ellers fortravlet hverdag kan gøre små underværker.

Vibeke er lægeeksamineret naturmediciner og certificeret raw food-coach. Men forinden hendes mange årige erfaring inden for bl.a. kost, ernæring og potentialeudvikling har hun arbejdet i en hel anden branche – og der er her, at jeg lærer hende at kende, i rejsebranchen.

Forsiden af bogen Raw fast Food

Foto: Forsiden af Vibekes nye bog

I bogen finder du et væld af nemme opskrifter på sund og nærende mad – fra den hurtige snack til den søde dessert, men ingen af retterne kræver ”overophedet” tilberedning, hvilket er søde ord i mine ører som køkkenamatør. For eksempel vil jeg prøve kræfter med denne ”avec” som kan nydes til aftenkaffen:

Angel Delight Chokolade

Indledning: Ordet ”engel” betyder sendebud, og englene, der er lysvæsener eksisterende på et andet plan, er gennem alle tider blevet opfattet som menneskenes beskyttere og hjælpere.

Du skal bruge (opskriften findes på side 76 for en god ordens skyld):
1 dl kakaosmør (smeltet over svag varme), ¾ dl hakkede paranødder, 1 dl kakaopulver, 3 spsk. yakonsirup/agave-nektar, 1 tsk. vaniljepulver.

Sådan gør du:
Rør det smeltede kakaosmør sammen med paranødder, kakaopulver, yakonsirup/agave-nektar og vaniljepulver og bland det hele rigtig godt. Hæld så blandingen i en chokoladeform og sæt den i fryseren i ca. 30 minutter, hvorefter den kan spises. Opbevar chokoladen i fryseren – så længe den varer!

Selvom det ikke er min bog, så vil jeg alligevel tillade mig at kvittere med et velbekomme!

En verden af tilfældigheder

Vibeke og jeg er tidligere kollegaer fra rejsebranchen, hvor vi arbejde sammen hos Albatros Travel. Efter nogle år skiltes vores veje – Vibeke udlevede sin passion som heilpraktiker, og jeg forsatte rejsevejen. Men vi har lige siden holdt forbindelsen tæt på trods af det faktum, at vores hverdag er usammenlignelig. Vi har nemlig samme lidenskab til et helt særligt sted: Portugal.

Marie og Vibeke til reception

Foto: Her er jeg sammen med Vibeke til receptionen på hendes nye bog.

Den portugisiske forbindelse

Som du måske allerede har læst dig til inde på Hideaways hjemmeside, så har jeg et specielt forhold til Portugal – men det har Vibeke også. For hendes mand kommer fra Algarve. En region, hvor det er umuligt at tælle de mange solskinstimer, og som resten af Portugal er befolkningen her nærmest religiøse omkring maden og tilberedningen heraf. Hvis du spørger en hjemmehørende på Algarvekysten (eller Vibekes mand for den sags skyld), hvor den bedste mad spises, så vil svaret lyde; Algarve.

Så måske Vibeke har fundet noget af sin inspiration til passionen for veltilberedte måltider herfra – raw food eller ej! I hvert fald er portugiserne kendt for deres lokalt producerede og friske råvarer, og jeg er helt sikker på, at såvel Vibeke og Portugals befolkning laver mad ”med nærvær og hjerte”…

Vil du vide mere?

Her finder du links til eksterne kilder med anmeldelser af bogen, hvor du kan købe den og hvor du kan læse mere om Vibeke.

Du kan købe bogen online hos Saxo

Læs anmeldelse og køb bogen på Gucca

Læs anmeldelse af bogen Glød og Glæde med Raw Food

Vibekes profil på Typepad

Se foto af Vibeke på Google

Mød Vibeke på Facebook

Foto af Vibeke

Tags fra artiklen
Skrevet af
Mere fra Marie

Thailand – et moderne eventyr

Det moderne Thailand er et moderne eventyr. I spændet mellem den tusindeårgamle...
Læs mere

Skriv et svar