Quintas på Madeira – ferie i unikke rammer

Quinta da Serra
Quinta da Serra på Madeira.

Overalt på Madeira finder du charmerende herregårde, vingårde eller andre former for landsteder, quintas, der er blevet forvandlet til hyggelige hoteller eller ferielejligheder. Ønsker du en rejse til blomsterøen, hvor du bor i unikke omgivelser, er denne type feriebolig et godt valg.

Madeira har altid haft store traditioner for landbrug, og det er derfor ikke så overraskende, at man næsten overalt på øen kan finde disse quintas. Mange af quintaerne på Madeira har stadigvæk en eller anden form for aktive landbrug, men en del har valgt enten helt eller delvist at benytte bygningerne til at drive hotel.

Quinta Mae dos Homens på Madeira.
Quinta Mae dos Homens på Madeira.

Skal du rejse til Madeira og ønsker at bo på en quinta, vil du ofte opleve, at det stadigvæk er en familie-virksomhed, da ejeren selv serverer morgenmad og tager imod gæsterne ved ankomsten. Dette giver dig som gæst på Madeira en unik mulighed for at komme tæt på lokalbefolkningen samt at få gode råd og informationer om Madeiras historie og mange seværdigheder.

Mange quintas på Madeira har en lang og spændende historie bag sig, og ofte er de omgivet af fantastiske parker og haver. Selv i og omkring Funchal finder du den dag i dag disse charmerende ferieboliger, der ligger i byen som små oaser. Et par af disse er Quinta Mãe dos Homens og Quinta Bela São Tiago.

Quinta Bela São Tiago
På Quinta Bela São Tiago bor du en af Funchals mest historiske quintas.

De fleste quintas på Madeira fungerer som et hotel, hvor man bor i dobbeltværelser, og der serveres morgenmad, ofte med hjemmelavede produkter. Langt de fleste af stederne kan man også bestille aftensmad, og disse måltider overgår ofte den mad, der serveres på mange af de ellers gode restauranter på Madeira. Udover hotelværelser er der dog også en del steder, som tilbyder ferielejligheder, så du selv kan lave mad. Et par af disse er Quinta Das Vinhas og Quinta Splendida.

Quinta vin
De kulinariske oplevelser er ofte en stor del af oplevelsen ved at bo på quintas.

Vil du opleve mest muligt af Madeira, er det oplagt at bo et par forskellige steder rundt på øen. En oplagt mulighed for en rundrejse på egen hånd er at bo nogle dage på nordkysten af Madeira, nogle dage på den syd-vestlige del og afslutte rejsen i Funchal.

Rejser til Madeira

Hideaways har et stort udvalg af rejser til Madeira, hvor du bor på omhyggeligt udvalgte hoteller og ferieboliger. Du kan derfor nemt sammensætte en rundrejse, hvis du vil opleve flere dele af øen i løbet af din ferie.

Læs mere om rejser til Madeira

Tags fra artiklen
,
Mere fra Louise Laurenius

De bedste mandler kommer fra Sicilien

Køber du en pose mandler i et dansk supermarked, er det sandsynligvis...
Læs mere