Portugals bedste hemmelige strand

Salema Algarve
Det er som regel ikke svært at finde plads til sit håndklæde på Salema-strand. Foto: Joseolgon, CC BY-SA 4.0.

Den brede sandstrand ved den lille fiskerby Salema i det vestlige Algarve er kåret til en af ‘verdens bedste hemmelige strande’. Holder du ferie her, har du mulighed for at opleve det mere uspolerede Algarve.

Eneste portugisiske strand

Det er det amerikanske rejsemagasin Travel+Leisure, som har udvalgt 15 af verdens mest fredfyldte og afsidesliggende strande, som (endnu) er relativt ukendte. Stranden ved Salema indgår som den eneste portugisiske strand i det fornemme selskab, der tæller strande fra så forskellige steder som Vietnam, Hawaii, Mozambique og Australien.

Salema Portugal
I forhold til de mere turistede dele af Algarvekysten, kan du ved Salema opleve mere uspolerede kystlandskaber. Foto: Bengt Nyman, CC BY-SA 4.0.

Autentisk fiskeridyl i Algarve

I begrundelsen for valget af stranden ved Salema skriver rejsemagasinet blandt andet: “Salema er fortsat beundringsværdigt autentisk med én hovedgade, hvide stucco-huse, et udendørs marked med godt til picnickurven, og derudover blot et dusin spisesteder.” At Salema fortsat fremstår som en ægte lille charmerende fiskerby uden et stort udbud af turistfaciliteter og underholdningstilbud i et område, der ellers må betegnes som et af Portugals mest turistede, betyder, at der er gode muligheder for at bo billigt i Salema.

Salema både
En ferie i Salema er også en chance for at opleve livet i en fiskerby, hvor turismen endnu ikke har overtaget. Foto: Paul Wilkinson, CC BY 2.0.

Rejser til Salema

Du kan læse meget mere om rejser til Algarve her på bloggen, hvor du også finder information om mange af Portugals andre skønne strande og byer, store som små.

Vil du gerne bo lidt væk fra turiststrømmen i Algarve? Hideaways gjort det nemt for dig ved at håndplukke de hoteller og ferieboliger, hvor du kan nyde en ferie med autentisk kystbyliv og ikke mindst regionens uimodståelige sandstrande. Det kunne for eksempel være en moderne ferielejlighed i Salema Beach Village, hvor du har alle de moderne faciliteter, der skal til for at få en vellykket ferie.

Tags fra artiklen
,
Mere fra Louise Laurenius

De bedste mandler kommer fra Sicilien

Køber du en pose mandler i et dansk supermarked, er det sandsynligvis...
Læs mere