På Mallorca findes seværdigheder for alle

På Mallorca er der et overflødighedshorn af seværdigheder. Øens største by, Palma, er oprindeligt en gammel romersk by, som blev grundlagt for over 2000 år siden. Med sine imponerende bymure, som næsten løfter byen op, gør den sig bemærket, allerede når man passerer byen på vej fra lufthavnen til ferieboligen. Den største del af bygningerne i Palmas gamle bydel i dag, er fra middelalderen, og hvis man går en tur i det gamle kvarter, Sa Calatrava, får man fornemmelsen af at gå i fodsporene på middelalderens folk.

Da byen blev tilbageerobret fra maurerne blev alt maurisk ødelagt, og siden blev talrige kirker og klostre grundlagt i byen. Et af de første byggerier, der blev sat i gang efter tilbageerobringen, var byens katedral, La Seu. Det er en imponerende, gotisk katedral, som fandt sin nuværende form omkring år 1600. Flere kunstnere og arkitekter har været indover kirken; bl.a. arkitekten Gaudi, der er kendt fra La Sagrada Familia i Barcelona.

Alcudia

En anden middelalderlig by på øen med bymur omkring, er Alcudia. En vigtig seværdighed i Alcudia er Polléntia i udkanten af byen, hvor der ved udgravninger er fundet rester af et stort beboelsesområde fra romertiden. Ruinbyen her var en blomstrende romersk by; den vigtigste på øen.

Huler og grotter

Der findes flere spændende huler og grotter på øen, hvoraf de fleste, som er tilgængelige, ligger på øens østkyst. Det gælder Cueva d’Arta, som ligger 300 m under jordens overflade og de berømte Dragehuler; Cuevas del Drach. Her ender rundvisningen ved en underjordisk sø, hvor man efter at have overværet en kort koncert, kan blive sejlet i båd over søen, før man igen kommer op til jordens overflade.

Klostre

Der findes flere klostre på øen; bl.a. Real Cartuja i Valldemosa, hvor man kan se en udstilling om komponisten Chopin og hans veninde, George Sand, der tilbragte en vinter her tilbage i 1800-tallet. Fra Palma kører den gamle jernbane til Sóller; på turen,som tager ca. 1 time, passeres mange tunneller og der gøres et stop, så man kan nyde udsigten.

Naturen

Naturen byder også på seværdigheder. Udover de mange strande, bugter og imponerende kyststrækninger, er det nok særligt bjergkæden, Tramuntana, på øens vestkyst, der byder på de store oplevelser. Her finder man gamle klostre, betagende bjergtoppe og velduftende appelsinplantager. Fra Formentor-halvøen, som er Mallorcas nordligste punkt og omgivet af uberørt natur, har man en fantastisk udsigt over Middelhavet. Der er med andre ord ingen risiko for at løbe tør for seværdigheder på Mallorca!

Tags fra artiklen
,
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere