På eventyr i Nordportugals natur

Douro i Nordportugal
Douro i Nordportugal

Nordportugal er grønt, bakket og tyndt befolket. Her finder du hyggelige hideaways langt fra masseturismen længere mod syd. Ud over idyllisk ro og sjælefred kan Nordpotugal også tilbyde dig rigelige mændger eventyr.

Nordportugal er et himmerige for naturelskeren. Få andre europæiske områder tilbyder så afvekslende og alsidig natur inden for et så overskueligt areal. Lige fra den fascinerende og ærefrygtindgydende Atlanterhavskyst over de store pinjeskove med den karakteristiske duft til de bjergrige egne i den østlige del af området.

Norte Region, som Nordportugal hedder på portugisisk, er delt ind i otte områder, der hver især har sin egenartede charme og personlighed. Der er med andre ord noget for enhver smag i Nordportugal, og regionens mangfoldige natur kan opleves mange steder og i det tempo, du ønsker.

Gå på odagelse i Nationalparker og naturreservater

Naturligvis er Nordportugal rigt på naturparker, hvor man i fred og ro kan opleve områdets imponerende landskaber. En af Portugals største nationalparker er Montesinho naturpark. Her kan du opleve mægtige bølgende bakker og dybe dale, der huser små hyggelige landsbyer. Det er nærmest som om tiden har stået stille her.

Bessa-floden-Nordportugal-Hideaways
Bølgende bakker og dybe dale i Nordportugal

Dyrelivet i Montesinho-parken er vildt og varieret, og parken huser mere end 150 fuglearter – blandt andet sjældne ørnearter og andre rovfugle. Også bævere og vildkatte har hjemme i Montesinho. Disse vilde dyr lever i harmoni med områdets beboere – som det er muligt i tyndt befolkede områder. Montesinho kan opleves til fods, hvis du har mod på vandring – ellers er cykling en god mulighed. Og man kan også bruge bilen.

Det vigtige er at give sig tid til at lade de mange oplevelser og indtryk fæstne sig, og det giver et hideaway mulighed for. Så man ikke bare passerer gennem et område, men rent faktisk bor der – og lever og ånder atmosfæren som de lokale.

Dourodalens naturoplevelser

Dourodalen, der ellers er mest kendt for sine glimrende vine, er også velsignet med en bjergtagende natur. Den kan du opleve i Douro International Natural Park, der lapper ind over Dourofloden. De grønne sletter og stejle banker lever i symbiose med den bugtende flod, og det giver et helt særligt landskab med plads til en lang række sjældne dyrearter.

Områdets mange kløfter bidrager til oplevelsen af opdagelse og eventyr, og du kan være så heldig at støde på en ådselsgrib i Dourodalens naturpark – det er altså en stor fugl! Den svæver majestætisk over de store vidder på jagt efter noget spiseligt. I det hele taget er plante- og dyrelivet i området en ekspedition værdig.

Der er også landsbyer med en stolt kulturarv i området. De er generelt velbevarede og vidner om en lokalbefolkning, der har formået at fastholde de mest beundringsværdige aspekter af en gammel kultur.

Dourodalen oplever du allerbedst i foråret, hvor naturen er en eksplosion af friske farver og forførende dufte. De lokale fejrer det intense forår på forskellige festivaler i området, og man forstår, hvorfor denne årstid gør et så stort indtryk på alle netop her i Dourodalen.

Tags fra artiklen
Mere fra Louise Laurenius

De bedste mandler kommer fra Sicilien

Køber du en pose mandler i et dansk supermarked, er det sandsynligvis...
Læs mere