Seværdigheder og oplevelser på Algarvekysten

Algarve
Hvilke seværdigheder og oplevelser venter dig på Algarvekysten?

Rejser til Algarve

Kysten

Kysten er i sig selv en seværdighed på når man rejser til Algarve. De gyldne sandstrande og de små bugter med de rødbrune klipper trækker tusindvis af turister til hvert år. Du kan naturligvis bare ligge på stranden og nyde solen, eller du kan hoppe en tur ned i de klare, blå bølger i Atlanterhavet, men der er også mange andre oplevelser langs kysten på Algarve.

Flere steder er der mulighed for at tage med på en sejltur langs de fantastiske klippeformationer, hvor man sejler på det krystalklare, blå hav. Ellers kan du tage på dykkertur langs kysten og opleve havet helt tæt på.

Stranden i Portimão er én af Algarves mange fantastiske strande
Stranden i Portimão er én af Algarves mange fantastiske strande

Zoomarine

En af de største seværdigheder på Algarvekysten er Zoomarine, som er en fascinerende marinepark opstået på baggrund af Algarves forbindelse med havet. Denne tematiske park byder på oplevelser til hele familien med udstillinger, shows og muligheden for at komme helt tæt på blandt andet delfiner, søløver, havskildpadder, sæler og eksotiske fugle. Du finder ikke nogen lignende temapark i hele Portugal, og du kan sagtens få en hel dag til at gå her.

Zoomarine på Algarvekysten
Zoomarine byder på store maritime oplevelser

Almansil Gokart-bane

På Algarve kan du også komme ud at køre gokart. På den store bane, som i øvrigt er en tro kopi af den berømte F1 Jacarepagua-bane i Rio de Janeiro, kan du i rigtig gokart-stil få lov til at brænde gummi og adrenalin af. Det er kun voksne, der må køre på denne bane, men i tilknytning til banen er der også bygget mindre baner, hvor børn kan få lov at prøve suset ved at køre i gokart. Der er også andre aktiviteter for børn her, hvor du også sagtens kan få mange timer til at gå.

Algarves største turistby

Byen Albufeira er Algarves største turistby, men det er også en meget gammel by med masser af historie bag sig. I flere dele af byen kan man stadig se, hvordan byen har set ud engang, og man kan stadig fornemme Albufeiras fortid. Byen stammer fra dengang, hvor romerne var i Portugal, men her har også boet maurere.

Stranden i Albufeira
Stranden i Albufeira

I nyere tid var Albufeira en stille fiskerby, men siden 1960’erne er byen langsomt blevet forvandlet til en turistmagnet. Den gamle bydel i Albufeira er klart den mest charmerende, hvor smalle gader er fyldt med små fortovscafeer og boder. Albufeira byder også på de bedste sandstrande i Portugal, en stor marina, et rigt natteliv med diskoteker og barer, en gammel fiskerihavn med udsigt over byen og ikke mindst et hav af restauranter og hoteller.

Interesseret i en rejse til Algarve? Så se alle rejser til Algarve med Escapeaway her.

For at få inspiration og gode tips til ferien på Algarve, læs også: Algarve er meget mere end sol og strand

Dette blogindlæg er bragt i samarbejde med Turismo de Portugal og Algarve Promotion Bureau.

Tags fra artiklen
,
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere