Oplev Thailands kulturelle seværdigheder

Buddha-statuer i Bangkok
Buddha-statuer i Bangkok

Thailand bliver sædvanligvis forbundet med de smukke, kridhvide strande, det skønne klima og det fantastiske thaikøkken. Men Thailand er også andet og mere end blot hvide sandstrande, sol og varme. Det har en lang række spændende kulturelle og historiske seværdigheder. Læs om et par af dem her.

Buddhisme og templer

Buddhismen fylder meget i Thailand og i thailændernes hverdag, men på en afslappet måde. Overalt ser man små og store buddhistiske templer og liggende, stående og siddende buddhafigurer. Munkene i deres iøjnefaldende orange dragter og glatbarberede hoveder færdes overalt i Thailand, og munkene er meget respekterede i befolkningen.

Et af de mange templer, du kan opleve i Bangkok
Et af de mange templer, du kan opleve i Bangkok

Bangkok

Det kongelige tempel Wat Phra Keo & Grand Palace med den smaragdgrønne Buddha er bestemt et besøg værd. Det samme er Wat Pho-templet med den 45 meter lange liggende Buddha. I alt er der omkring 400 templer alene i Bangkok, så der er nok at se på. Nationalmuseet giver et godt indblik i thailandsk kunst og kultur. Og en tur på det berømte flydende marked i Bangkok bør der også være tid til.

Det nordlige Thailand

Thailands andenstørste by Chiang Mai er den vigtigste by i Nordthailand og bestemt et besøg værd. Chiang Mai ligger tæt på Thailands højeste bjerg, Doi Inthanon, på 2565 meter, og der er gode muligheder for at arrangere besøg til nogle af de bjergstammer, der bor i det nordlige Thailand. Et besøg i opiumsregionen Den Gyldne Trekant i det nordligste Thailand kan også anbefales. På vejen fra Bangkok til det nordlige Thailand bør man stoppe i Kanchanaburi for at opleve River Kwai og Dødens Jernbane.

Flydende marked i Thailland
Flydende marked i Thailland

Ayuthaya, Lopburi og Sukhothai

De tre gamle hovedstæder og kulturbyer Ayuthaya, Lopburi og Sukhothai byder på mange templer og ruiner, som vidner om fortidens storhedstid. I det sydlige Thailand finder du de mange strande og skønne tropeøer, som Thailand er så kendt for. Rundt omkring på øerne, blandt andet Phuket og Koh Samui, er der også rige muligheder for gode kulturoplevelser.

Find rejser til Thailand med Hideaways her.

Tags fra artiklen
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere