Oplev græsk teater i Siracusa på Sicilien

Igen i år er Siracusas berømte græske teater vært for en række teaterforestillinger i de unikke, antikke omgivelser, som teatret byder på. Forestillingerne, der har været igang siden sidste måned, fortsætter indtil 23 juni.

To berømte tragedier og en komedie

I år er det Sofokles´ to berømte tragedier Kong Ødipus  og Antigone, samt Aristofanes´ komedie Al magt til kvinden, der står på programmet. Du kan læse flere detaljer om forestillingerne på det italienske Institut for antikt dramas hjemmeside (Instituto nazionale del dramma antico), hvor du også kan købe billetter til forestillingerne online. Hvis du allerede er på ferie på Sicilien, er det også en mulighed at henvende dig til det lokale turistkontor for assistance.

Det græske teater

Det græske teater blev, som navnet antyder, bygget af de græske kolonister på øen i det femte århundrede før vores tidsregning. Siden blev det modificeret og ombygget af romerne, der tilpassede teatres antikke, græske arkitektur til de særlige romerske typer af begivenheder og forestillinger, der normalt udspillede sig i et romersk teater. Teatret har ét af verdens største caveas med 67 rækker, opdelt i ni afsnit og med otte gange.

Du kan her læse en beskrivelse af alle vores hideaways på Sicilien.

Tags fra artiklen
,
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere