Nyd Palma på Mallorca med Hideaways

Katedralen i Palma

Palma er hovedstad på Mallorca og med sine 400.000 indbyggere en moderne storby. Palmas rige og blandede kulturarv skinner heldigvis stadig igennem, og særligt i byens ældre kvarterer finder man mange prægtige bygninger, der bærer vidne om byens lange og interessante historie.

Palma har mange seværdigheder, der på forskellig vis afspejler de epoker, byen har været igennem: Den romerske tid, den byzantinske, den mauriske og den kristne. Jeg har valgt tre seværdigheder ud, som du bør give dig tid til at opleve i Palma, når du holder ferie på Mallorca.

Læs mere om Palma eller og rejser til Mallorca med Hideaways

La Seu – katedralen i Palma

La catedral de Mallorca – Mallorcas katedral – er en imponerende domkirke bygget i catalansk gotisk stil. Konstruktionen af La Seu, som kirken kaldes i folkemunde, startede allerede i 1229, men bygningsværket først stod helt færdigt i 1601.

Katedralen afspejler Mallorcas og Palmas historie, da den er bygget på et sted, hvor der tidligere lå en moske og før endnu en romersk fæstning. Den berømte arkitekt Gaudí deltog meget senere i en istandsættelse af katedralen. Den ligger i Palmas gamle bydel, som fortjener lidt nærmere omtale.

Den gamle bydel i Palma

Palmas gamle bydel strækker sig bagud i området sydøst for katedralen og er et virvar af små hyggelige bugtede gader, hvor man for det meste kan gå i fred for trafikken. Her er både private boliger, museer og gallerier og selvfølgelig cafeer, resturanter, barer, diskoteker – og hvad der ellers hører til nattelivets glæder.

Mange bygninger i den gamle bydel er velbevarede eksempler på arkitektur af høj klasse fra fordums tider. Husene i den gamle bydel har i deres udsmykning den klassiske detaljerigdom, som man ikke finder i bygninger fra moderne tid. Ved den gamle bydel kan man også nogle steder se rester af den gamle bymur.

Palmas arabiske bade

Banys Àrabs er det mest iøjnefaldende og direkte vidnesbyrd fra Mallorcas mauriske epoke. Badene ligger ved gaden Ca’n Serra og til dem hører også de frodige haver ved Ca’n Fontirroig, hvor du kan opleve et rigt fugle- og planteliv.

Der er ikke så meget tilbage af selve badene, men ikke desto mindre kan man ud fra det tilbageværende få et godt indtryk af, hvordan her engang så ud. Ellers hjælper den lille model over badene, der står i et tilstødende lokale.

Området omkring badene, den gamle bydel og katedralen kan man sagtens bruge en hel dag på – eller mere. Men de her nævnte seværdigheder kan i sig selv nås på en formiddag. Så kan du bruge eftermiddagen på de nyere kvarterer eller slappe af ved stranden eller besøge en af de mange hyggelige landsbyer i nærheden. Der er masser af muligheder på Mallorca.

Læs mere om Mallorca f.eks indlægget: Dagsudflugt til Palma de Mallorca

Skrevet af
Mere fra Lennart Kiil

Besøg Palermo fra vores hideaways på Sicilien

Siciliens hovedstad Palermo er på én og samme tid moderne, pulserende europæisk...
Læs mere

Skriv et svar