Naturfestival på Madeira

Madeira bjerge
Der venter mange store naturoplevelser i Madeiras bjerge.

I efteråret, hvor vejret ofte viser sig fra sin allerbedste side på blomsterøen, løber Madeira Naturfestival af stablen med et væld af aktiviteter, der giver dig mulighed for at udforske øens spektakulære natur til lands, vands og i luften.

En uge med natur og kultur på Madeira

Naturfestivalen blev afholdt for første gang i 2011 og hører dermed til blandt de nye af årets faste begivenheder på Madeira. Festivalen byder hvert år på en bred palet af aktiviteter at vælge imellem for besøgende i alle aldre.

Canyoning
Prøv for eksempel kræfter med canyoning i løbet af naturugen.

I løbet af festivalen, som normalt afholde i starten af oktober, kan du for eksempel tage med på guidede jeep-ture og safari, vandreture og gåture langs levadaer eller prøve kræfter med canyoning, cykling og ridning. Du er naturligvis ikke kun begrænset til aktiviteter på land. Tag for eksempel også med på bådture, hvor der er chance for at møde hvaler, eller hop i vandet og prøv alt fra snorkling til surfing.

Pointen med festivalens aktiviteter er, som det nok fremgår, at de foregår rundt om i øens fantastiske natur. Der er dog også mulighed for at besøge et udstillingsområde inde i Funchal, hvor du eventuelt kan starte med at danne dig et overblik over mulighederne og få gode tips til spændende oplevelser. På Largo da Restauração finder du blandt andet en inspirerende fotoudstilling og stande, hvor du kan tilmelde dig ugens aktiviteter.

Levada
En levada-vandring er en god mullighed for at udforske Madeiras natur.

På Largo da Restauração vil der desuden sideløbende med naturfestivalen afholdes en mini-festival med folkedans og chance for at smage på det bedste fra Madeiras gastronomi.

Læs mere om festivalen og se det fulde program på den officielle hjemmeside her

Herunder kan du få et lille indtryk af de mange muligheder på Madeira.

Skal du holde ferie på Madeira, kan du også finde masser af inspiration til oplevelser i naturen her på hjemmesiden. På den portugisiske blomersterø kan du for eksempel opleve unikke laurbærskove, og det er naturligvis heller ikke til at komme uden om Madeiras levadaer.

Tags fra artiklen
,
Mere fra Louise Laurenius

De bedste mandler kommer fra Sicilien

Køber du en pose mandler i et dansk supermarked, er det sandsynligvis...
Læs mere