Natureventyr i Provence – Les Georges du Verdon

Verdon-kløften i Provence
Verdon-kløften i Provence. Foto: Doggettx. CC BY 2.0

En rejse til Provence er din chance for at opleve Verdon-kløften, en af Frankrigs mest spektakulære naturoplevelser navngivet efter den grønne flod, som gennem millioner af år har skåret sig ned i landskabet.

Frankrigs svar på Grand Canyon

Selvom Verdon-kløften, Les Georges du Verdon i Provence, i omfang ikke kan hamle op med Grand Canyon i USA, er det alligevel umuligt ikke at blive imponeret over synet af den op til 700 meter dybe kløft, der strækker sig over 25 kilometer.

Kløften som løber fra Castellane i øst til den kunstige sø Lac de Sainte Croix i vest, betragtes som en af Europas smukkeste og tiltrækker besøgende fra hele verden, som ikke mindst kommer her for dyrke diverse friluftsaktiviteter. Kløftens høje klippevægge er således særdeles populære blandt klatrere, ligesom du finder et væld af vandreruter i og omkring kløften. Nogle steder på floden har du også mulighed for at prøve kræfter med white water rafting, som kan være en sjov måde at opleve kløftens vilde natur på, og helt sikkert en oplevelser du aldrig glemmer.

Vil du hellere opleve kløften på lidt mere afslappende vis, er der heldigvis også gode muligheder for at køre rundt langs kanten i bi
Vil du hellere opleve kløften på lidt mere afslappende vis, er der heldigvis også gode muligheder for at køre rundt langs kanten i bil.

Vil du hellere opleve kløften på lidt mere afslappende vis, er der heldigvis også gode muligheder for at køre rundt langs kanten i bil. Vejene kan dog til tider være ret snørklede, så du bør afsætte god tid til turen, især fordi det er svært ikke at stoppe for at nyde udsigten en gang imellem. Hele turen rundt om kløften er lidt over 100 kilometer, og det kan anbefales at dele den i 2 dage, hvis du vil have tid til at nyde de flotte landskaber i ro og mag. Søen Lac de Sainte Croix er for eksempel et perfekt stop for en picnic og helt sikkert populær, hvis du rejser med børn, da her er flere gode badestrande og muligheder for aktiviteter på vandet.

Seværdigheder og landsbyer

En udflugt til Verdon-kløften er dog ikke kun en mulighed for at nyde skøn natur. Er du interesseret i kultur, kan du i Verdon-området udforske seværdigheder i hundredvis og besøge mange hyggelige landsbyer, som vidner om områdets rige kulturarv.

Verdon-kløften, som ligger omkring 2 timers kørsel fra Nice og Marseille, har siden 1997 været naturreservat, “Parc Naturel Régional du Verdon”, og nyder desuden beskyttelse under betegnelsen “Grand Site de France”.

Læs mere om Verdon-kløften på den officielle franske hjemmeside her

Rejser til Provence

Provence er årets nyhed hos Hideaways, og i programmet finder du håndplukkede hoteller langs kysten med udsigt til have, eller i det smukke bagland. Læs mere om det nye rejsemål i Sydfrankrig og se de fantastiske foto af den flotte natur.

Se alle rejser til Provence

Tags fra artiklen
,
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere