Museo Nacional del Prado et must at besøge når du rejser til Madrid

Museo Nacional del Prado
Museo Nacional del Prado. Foto: Fred Romero. CC BY 2.0

Bag dette navn, Museo Nacional del Prado, gemmer sig et museum i verdensklasse med en imponerende samling af europæisk og naturligvis især spansk kunst fra perioden fra ca. 1200 til frem til 1800-tallet.

Jeg har været på dette fantastiske museum et par gange. Første gang blev en noget overvældende tur rundt i det kolossale museums utallige sale fyldt med mesterværker fra især de store spanske malere. Anden gang var jeg på rundvisning med guide og sikken en oplevelse det var, og lige netop den oplevelse ønskede jeg, at min rejseledsager på min seneste tur til Madrid også skulle have.

Udstilling på Museo Nacional del Prado
Fotokilde: Museo Nacional del Prado

Som tænkt så gjort. Jeg tjekkede naturligvis Prados egen hjemmeside, men fandt ikke nogen information om guidede rundvisninger. Det fandt jeg til gengæld hos Madrid Museum Tours:, der ligesom Viator, der har private rundvisninger på alle de store museer og desuden til en lang række andre attraktioner.

Velázquez og Goya

Jeg faldt for en rundvisning på Prado med Velázquez og Goya som tema, og vores søde og meget vidende guide, Kate, viste rundt og fortalte om de 2 ”malermestre”, så det var en lyst. Selv samme Kate er amerikaner fra Sacramento i Californien. Hun har læst kunsthistorie på Harvard University og var nu ved at afslutte sin master i historie på universitet i Madrid.

Goya
Goya i Madrid. Foto: Federico Jorda. CC BY 2.0

Det er fantastisk spændende at gå i dybden med nogle af de mange malerier, at høre noget om spansk historie og lære lidt om hvordan Goya, var påvirket af sin store forgænger, Velázquez, som ”kongelig hofmaler” – alt sammen serveret på en kompetent facon på den 2 ½ times Tour de Prado.

Prisen for en stor oplevelse var € 163,35 og hertil kom entréen på € 14 p.p. Alt i alt noget, der ligner 1450 kr. Mange penge, ja vist, men skulle 2 personer have været til fodbold og set Real Madrid, så var prisen nok det dobbelte. Vi var nu også meget tilfredse med vores valg, for under vores ophold i Madrid led det store hold et forsmædeligt nederlag til bysbørnene fra Atletico Madrid, så det havde jo været ærgerligt at sidde på Bernabeo og overvåge det.

Få flere tips til oplevelser og håndplukkede hoteller når du rejser til Madrid med Hideaways.

Mere fra Louise Laurenius

De bedste mandler kommer fra Sicilien

Køber du en pose mandler i et dansk supermarked, er det sandsynligvis...
Læs mere