Min ferie i Grækenland med børn

De-kendte-blaa-kirker-paa-Santorini-Graekenland-Hideaways
De kende blå kirker på Santorini i Grekland

Ulrika har netop været med sine 2 børn på ferie i Grækenland.

Sidder til frokost med min lidt tørre rugbrødsmad og drømmer mig tilbage til Grækenland, hvor jeg lige er vendt tilbage fra med mine to børn.. Er det noget græker kan, er det at lave mad som dufter og smager af SOL og FERIE. Noget af den bedste mad jeg spist, har jeg spist i Grækenland. Tage bare noget så enkelt som en tomatsalat med friske røde tomater og græsk fetaost, tilsat lidt oliveolie, DET er kun Græker der kan få det til at smage som et helt festmåltid.

Moussaka, feta & blæksprutter…

I Grækenland fandt jeg ud af at mad gør mig lykkelig, jeg talte timerne til vi igen skulle spise vores ”all inclusive mad”. All inclusive !!! Det har jo aldrig ligefrem været kendt for at være den mest spændende mad, men hold da op hvor var jeg lykkelig når jeg nåede frem til langbordet hvor alle græske retter daglig blev serveret; Farverige fyldte peberfrugter, duftende Moussaka, purpurfarvede gratinerede auberginer med feta ost, frisk tzatziki, friterede blæksprutter, stegt lam og jeg kan blive ved.

Græsk salat

Mad lavet med Kærlighed, omhu og ikke mindst friske råvarer kan smages! Selv om det ikke er slankemad det hele, droppede jeg hurtigt tanken om at jeg KUN ville spise salat i ferien. Selv mine børn spiste op og var tilfredse – bedre karaktær kan der vel ikke gives. Livet er for kort til ikke at nyde den græske mad, mon ikke det er den græske mad der gør grækerne til det fantastiske folkefærd de nu er.

Læs også, spiser man godt i Grækenland

Gæstfrie græker

Jeg mødte ikke én sur græker under hele vores ferie, de er alle sammen lige så smilende og dejligt ubekymrede, som jeg husker dem. Ikke påtaget glade, bare søde og gæstfrie mennesker, som forstår at påskønne livet, maden og kunsten at samtale. At grækerne elsker børn er man ikke i tvivl om når man rejser med børn. Overalt fik mine to børn Hannah og William en klap på hovedet, samtidig som der blev hilst pænt kalimera – godmorgen og kalispera – godaften, hver gang vi kom ind et sted. De nød af opmærksomheden og lærte også at sige pænt tak – efharisto, hvilket gjorde grækerne ufattelig stolte, for at ikke nævne mine børn…

kvinde_boern_gade_graekenland_ss
Rejs med børn i Grækenland…

Ferie kan holdes på mange måder, men mine vigtigste ingredienser for en god ferie, består i en afslappet lokalbefolkning, smagfuld mad, spændende kultur, feriestemning, sol og ikke mindst strande.

Feriestemning puster dig lige i ansigtet

Feriestemningen puster dig lige i ansigtet, ligesom den skønne sol og varme gør, fra det øjeblik man træder ud ad flyet og ind på græsk mark. Grækenland er vel det land man mest forbinder med sol og bad i Europa og med ikke mindre end 300 solskinsdage om året på de græske øer, burde der være en strand at finde at bruge en af disse dage på. Strandene på blandt andet Kreta og Rhodos er både til børnefamilier, par, wind- og kitesurfere og de unge.

Balos strand på Kreta
Balos strand på Kreta

Der findes de lange strande med den kridhvide sand, der er de mindre stenstrande, der findes de små eksotiske bugte hvor man kan dykke og snorkle i det krystalklare vand. En af disse bugte vi så på vores rejse, er den kendte Anthony Quinns bugt, som blev brugt under optagelserne til hans film ”Navarones kanoner”. Efter at have optaget filmen på Rhodos, købte skuespilleren Anthony Quinn bugten, hvor han havde planer om at oprette et sted for Hollywoods skuespillere og filmproducenter. Når planen gik i vasken annullerede regeringen senere købet.

Vi nåede selvfølgelig også at opleve en aften med det mest traditionelle en græsk ferie kan byde, nemlig de skønne folkedansere iførte de flotte nationaldragter, der bød os alle sammen op til nationaldansen Zorba. Har man to børn der begge er glade for musik og dans er det bare at tage fat i folkedanserens hånd, når der bydes op til kædedans….

Jeg bliver aldrig træt af at holde ferie i Grækenland og næste år går rejsen mod Kreta som er en af de øer jeg endnu ikke har besøgt!

 

Denne artikel er skrevet i samarbejde med det græske bureau Visit Greece.

Visit Greece

Tags fra artiklen
,
Mere fra Louise Laurenius

De bedste mandler kommer fra Sicilien

Køber du en pose mandler i et dansk supermarked, er det sandsynligvis...
Læs mere