Man spiser og drikker godt på Madeira

Madeira er en skøn, lille portugisisk ø langt ude i Atlanterhavet. Det er en meget frodig ø, der også er kendt som blomsterøen, så derfor tager mange hertil for at nyde naturen og de mange smukke blomster.

Men er man kulinarisk interesseret, er øen faktisk også et besøg værd, for her spiser man godt. Mange hævder ligefrem, at man spiser langt bedre på Madeira, end man gør andre steder i Portugal.

Spiser ude

I mange sydeuropæiske lande er man glad for at gå ud at spise. Det er noget, man ofte gør, og det er noget, man samles om. Det samme gør sig gældende på Madeira, hvor lokalbefolkningen ofte er at finde på restauranterne. Og man kan jo bruge de lokales valg af restauranter som en lille rettesnor for, om stedet er godt. Sidder der mange lokale på restauranten, er den nok et besøg værd.

En typisk middag

En typisk middag – eller frokost for den sags skyld – består af flere retter. Tre-fire småretter serveret med hjemmelavet brød efterfulgt af en hovedret og til slut en dessert.

Her på Madeira skal man næsten spise fisk. De friske råvarer er lige uden for døren, så der er oftere fisk end kød på menukortet hos madeiranerne selv. Og hvorfor ikke smage de eksotiske fisk, mens chancen er her. Her er papegøjefisk, kårdefisk, blå tun, blæksprutter, skaldyr og masser af andre spændende fisk på menukortet. En god måde at prøve lidt af hvert på er ved at bestille ’mista de peixes’, der er et fad med forskellige fiskeretter, eller ’mista de mariscos’, der er et fad med forskellige skaldyrsretter.

Fiskeretter

Sammen med fisk er hvidløg og olivenolie blandt de ingredienser, der bruges i mange af de lokale retter. Og brød serveres sammen med alle retter. Ofte er det ’bolo de caco’, der er et lækkert brød krydret med persille og hvidløg. Blandt specialiteterne er tunsteaks med ingefærchutney, dolkhalefisk tilberedt med banan, kylling i madeiravin og spyd med mørt grillstegt oksekød. Alt sammen serveret med masser af friske grøntsager.

Til dessert er der også mange fristelser, specialiteterne er blandt andet ’bolo de mel’ honningkage, fennikelkonfekt og kager af æg, kokos og mangofrugt serveret sammen med hjemmelavet budding.

Inspireret af Middelhavskøkkenet

Madeiras køkken er inspireret af middelhavskøkkenet, der både er sundt og utroligt velsmagende. De mange eksotiske frugter, der dyrkes på øen, bruges i mange retter og er med til at give middelhavskøkkenet et eksotisk islæt. Her kan man godt smage inspirationen fra det nærtliggende Afrika.
Den klassiske Madeira-vin er et godt bud på en vin, der kan nydes sammen med de mange lækre specialiteter.

Unikke hideaways på Madeira

Hvis du har lyst til at opleve Madeiras lækre gastronomi på en ferie, så har du mulighed for at bo på unikke hideaways-hoteller og ferieboliger, som vi i Hideaways personligt har håndplukket med vægten lagt på hoteller, der har autencitet, charme og personlighed.

Alle vores unikke hideaways på Madeira kan bookes online til konkurrencedygtige priser.

Du kan her læse om alle vores hideaways i Madeira.

Tags fra artiklen
,
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere