Man spiser og drikker godt på Santorini

Maden er god i Grækenland, her græsk salat

På Santorini i Grækenland er det let at finde mad og drikke i høj kvalitet. Øen tilbyder gode muligheder både for at smage på de største klassikere fra det græske køkken, og for at opleve internationale spisesteder på det helt høje niveau.
Også for vininteresserede har Santorini meget at byde på. Nogle af Grækenlands allerbedste vine bliver dyrket og forarbejdet på øen, og man kan smage på druerne både på øens mange vingårde og på de lokale restauranter.

Udgangspunktet for madkulturen på Santorini er Kykladernes særlige version af det græske køkken. Øgruppens kokke er kendt for at dyrke enkelthed og gode og smagfulde råvarer. Man kan få alle de kendte græske retter, men ude på øerne bruges der generelt flere kapers og mere svinekød. Santorini tilbyder blandt andet specialiteter som tomatfrikadeller og en særlig kikærtemos.

Ikke mindst i hovedbyen Fira findes der masser af gode restauranter og spisesteder. Byen ligger på kanten af det udslukte vulkankrater med udsigt ud over de to vulkanøer Nea Kaméni og Palea Kaméni, så både beliggenheden og udsigten er i verdensklasse. Den slags koster naturligvis, så på de flotteste udsigtssteder findes der især mange spisesteder i den lidt dyrere ende af skalaen. Nogle steder betyder det eksklusive præg, at det ikke er det græske køkken, men et mere internationalt og kosmopolitisk spisekort, der satses på. Man kan dog også sagtens finde et hyggeligt sted i Fira, der serverer et lidt lettere måltid til en overkommelig pris.

Når man bevæger sig rundt på Santorini, er der heller ingen problemer med at finde mad og drikke for enhver smag. En række vingårde og vinerier er spredt rundt på øen, der har optimale forhold for de gode druer. På nogle af de større vingårde er der udover vinsmagninger også mulighed for at smage på de lokale madvarer, eller ligefrem deltage i en vinfestival med fri vinbar, buffet og levende musik.

Udover hvidvinen, som Grækenland og Santorini er mest kendt for, produceres der også en række andre vintyper. Rosévin og rødvin fås i lokale varianter, men det er nok især de stærke drikke som Raki, Ouzo og Metaxa, som man skal smage, hvis man gerne vil opleve lokale produkter af særlig høj kvalitet.

Når man er på udkig efter mad og drikke på Santorini vil man opleve muligheder for enhver pengepung. Her kan man både spise en menu i topklasse og snuppe et pitabrød med gyros, og begge dele kan gøres med en udsigt, man ikke finder smukkere nogen steder på kloden.

Vil du vide mere om mad i Grækenland, så læs f.eks Simons indlæg: Spiser man godt i Grækenland?

Tags fra artiklen
,
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere