Mallorca – for aktive børnefamilier med hang til livsnyderi

Mallorca
Mallorca er for hele familien og egner sig perfekt til en familieferie

Mine kollegaer og jeg er netop kommet hjem fra en rundtur på den evigt populære ferieø, Mallorca. Det skal vise sig at blive et glædeligt gensyn, for mit sidste besøg ligger helt tilbage til sommeren ’91 og ’92. Dengang var ferien i selskab med familien til badebyen Alcudia. Meget er sket siden da, og Mallorca er kun vokset som en af de mest elskede feriedestinationer i Sydeuropa. Selv har jeg også forandret mig. Jeg er gået fra at være en “bitte dreng” på 10 år til en 35-årig mand med titlen: nybagt far.

Med billedet af min egen lille familie i hovedet tænker jeg over, om Mallorca er noget for os. Er Mallorca mon kun en sol- og badeferie-destination, eller har øen også en twist af det, som jeg og min familie sætter så stor pris på, når vi holder ferie? Et sted, hvor vi kan blande os med både lokalbefolkningen og stifte kendskab med baglandet samt smage på den lokale atmosfære og gastronomi. Svaret er et klart JA.

Rustikt landsted ved foden af Tramuntana-bjergene

Det er ikke uden begejstring, da mine kollegaer og jeg triller ind gennem porten til landstedet Monnaber Nou, som ligger ved foden af bjergkæden Sierra de Tramuntana. Her taler vi altså om et fortryllende landsted med sjæl, historie og ikke mindst et lokalt præg, som kommer til udtryk i restaurantens egnsretter.

Hotel Monnaber Nou på Mallorca
Hotel Monnaber Nou er et fortryllende landsted
Monnaber Nous smukke have
Monnaber Nous smukke have

Omgivelserne og de mange faciliteter gør det svært for en børnefamilie ikke at stortrives. For ikke at nævne det lækre pool-område. Her kan den aktive familie forene sig med Mallorcas landlige idyl, og så er der kun 12 km til nærmeste sandstrand.

Landlig charme og historisk idyl nær Can Picafort

Et andet sted, som virkelig får mig til at trække på smilebåndet er Casal Santa Eulalia, et romantisk landsted 5-10 minutter i bil fra badebyen Can Picafort. Tænk at du kan bo i så hyggelige og naturskønne omgivelser med superkort afstand til vandet – lidt som en drøm.

Casal Santa Eulalias swimmingpool er en oase
Casal Santa Eulalias swimmingpool er en oase
Et af Casal Santa Eulalias smukke vaerelser
Et af Casal Santa Eulalias smukke værelser

Den jordnære Beate, med rødder i Tyskland, viser os rundt, og jeg er ikke et sekund i tvivl om, at vi har endnu et perfekt landsted for børnefamilier blandt vores hideaways på Mallorca. Store rummelige værelser, en suveræn, grøn parklignende have samt et skønt pool-område gør det til et paradis for aktive familier. Nævnte jeg restauranten? Nej, den må du selv opleve…

Et familievenligt hotel med høj klasse nær Palma

Det tredje sted, som i øvrigt er vores hjemmebase under rundturen, er Be Live Son Antem Collection. Her er vi blot 20 minutters køretid fra Palma i et naturskønt, grønt område med hyggelige omgivelser, ca. 8 km fra den lokale, lille by Llucmajor.

Hotel Son Antems store buffet
Hotel Son Antems store buffet
Hotel Son Antems pool
Hotel Son Antems enorme poolområde

Hotellet tilbyder et hav af faciliteter, hvor pool-området, restauranten og de store værelser er absolut dets styrke. Men vi må ikke glemme legepladsen, SPA-området og golfbanen. Med alt dette lagt sammen har du alt til en aktiv familieferie på Mallorca.

Rejser til Mallorca

Vil du vide mere om en rejse til Mallorca? Så besøg denne side, hvor du kan se alle hideaways på Mallorca.

Hvis du er på udkig efter mere inspiration til din rejse, så kan jeg anbefale dig min kollega Maries indlæg om ”Mallorca til land, hav og i luften”.

Tags fra artiklen
,
Skrevet af
Mere fra Marcus Stoltz

Derfor drikker jeg helst vin i Piemonte

Vinrejser til Italien er noget, som får mange af os til at...
Læs mere

Skriv et svar