Maleme stranden på den nordlige kyst af Kreta

Maleme stranden
Maleme stranden på Kreta. Foto: Manos Paraskakis. CC BY 2.0

16 km vest for byen Chania ligger der en skøn lille landsby ved navn Maleme med en fantastisk lang sandstrand. Denne strand er mere stille og rolig i forhold til de travle strande tæt på Chania. Stranden ligger i forlængelse af den lange strand som strækker sig fra Chania til Kolymbari, hvilket er en strækning på 16 km.

Man kan tage en bus til Maleme, og der er mange daglige afgange fra Chania. I landsbyen finder man få butikker, caféer og barer, og om sommeren er der en natklub. Lidt ud fra kysten ligger øen, Thedorou, som man kan nyde synet af fra stranden, ligesom man også har en skøn udsigt til Rodopou halvøen.

Langs med stranden i Maleme ligger der flere hoteller, som har swimmingpools, restauranter og mange aktiviteter.

Lidt væk fra stranden kan man besøge en kirkegård, hvor man har begravet de tyske soldater som blev dræbt under Slaget om Kreta som fandt sted i 1941 under 2. verdenskrig. Her landede de tyske faldskærmstropper på stranden for at tage kontrol over flyvepladserne i området. Her mødte de modstand af tropper fra Grækenland, England, Australien og New Zealand. Mange mænd døde i kampen før det lykkedes tyskerne at vinde flyvepladsen ved Maleme, som var et vigtigt strategisk område. Hvert år den 20. maj afholdes der en mindeceremoni på stedet, ligesom dagen også markeres på resten af Kreta.

Der findes mange dejlige strande på Kreta, læs f.eks om: stranden Agia Fotini

Formere info om Maleme besøg turist hjemmesiden eller Google

Rejser til Kreta

Læs mere om Kreta her på bloggen eller se alle rejser til Kreta med Hideaways, specialist i rejser hvor du bor på håndplukkede hoteller eller i ferieboliger.

Tags fra artiklen
,
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere