Mad og drikke på rejsen rundt i Umbrien

Mad og drikke i Umbrien, her friske trøfler

Siger man Italien, kommer man også hurtigt til at tænke på skøn italiensk mad og gode italienske vine. For Italien er i den grad et paradis for smagsløgene. I Italien er mad nemlig ikke bare noget, man spiser for at blive mæt, og vin er ikke bare noget, man drikker for at skylle maden ned. Italienere er dybt passionerede omkring mad, og mad er noget, man tager meget alvorligt.

Regionen Umbrien er kendt for sit lidt rustikke køkken og for sine gode råvarer, som de fantastiske trøfler og svampe, olivenolie, vilde asparges, pølser af vildsvin, fjerkræ som duer og vagtler, og ferskvandsfisk som ål, ørred og karpe fra søen Lago Trasimeno. I Italien er man loyal over for sin lokale ost, og i Umbrien er det især Pecorino, fåreost, der fremstilles. Gode lokale rødvine produceret på lokale druer er Montefalco og Torgiano. Umbrien er også kendt for sine sjældne linser fra Castelluccio. De er gode i en linsesuppe.

Oplagt er det at slutte måltidet af med et stykke godt chokolade fra byen Perugia, Umbriens hovedby. Byen er kendt for sin chokoladefremstilling og chokolademærket Baci, der betyder kys på italiensk. Her kan man i øvrigt også få en rundvisning på chokoladefabrikken, hvis man skulle have lyst til det. Og hvert år i oktober finder den årlige chokoladefestival sted i Perugia. Her kan man smage chokolade fra 100-200 chokoladeproducenter fra hele verden. Så her må være noget, der kan friste selv den mest kræsne.

Lokale madfestivaler, der hedder ’sagre’ på italiensk, er der generelt mange af i Italien. Udover chokoladefestivalen handler det i Umbrien ikke mindst om trøffelfestivaler, hvor man priser og svælger i de sorte og hvide delikatesser. I byen Norcia er der for eksempel hvert år i februar og marts trøffelfestivaller, der tiltrækker tusinder af besøgende fra hele verden.

Og netop Norcia i Umbrien er også kendt som Italiens flæske-hovedstad. Her er der slagterbutikker overalt, der sælger produkter lavet af svinekød eller vildsvin. Slagterbutikkerne bugner med kæmpeskinker, der hænger ned fra loftet, sammen med masser af salamier og pølser. Faktisk har byen igennem mange år været så kendt for sine slagtervarer, at ordet ’Norcineria’ efterhånden overalt i Italien er blevet synonymt med ordet slagter.

Mens man i mange år opfattede Umbrien som en lidt stillestående region, også madmæssigt, forsøger man nu mange steder i verden at gøre Umbrien kunsten efter rent kulinarisk. Her i Umbrien har man i virkeligheden i hundredevis af år bekendt sig til slow food – også før slow food blev en international bevægelse som en modreaktion mod fast food.

Vil du vide mere om mad og drikke i Umbrien, så kig forbi vores blog om rejser; her kan du få inspiration til en ferie i Umbrien og andre rejsemål med indlæg om temaer som f.eks. mad og vin, kultur, rejsetips, klima og geografi og meget mere.

Pengene rækker langt på rejser til Umbrien

Ok, det er ikke gratis at spise og leve i Umbrien, men det er noget billigere end i andre regioner som f.eks Toscana eller Piemonte, og holder du dig væk fra de største seværdigheder i Umbrien, når sulten melder sig, så får du virkelig meget mad og drikke for pengene. Faktisk er alt lidt billigere i Umbrien, også rejser. Det kan godt være, at det virker, som om priserne på rejser er de samme, når du sammenligner med andre rejsemål, men kvaliteten på hoteller og ferieboliger i Umbrien er høj i forhold til mange andre rejsemål. Hos Hideaways kan du rejse til Umbrien, som du ønsker; kør-selv i egen bil og bestil ophold på et af vores hideaways, eller bestil en pakkerejse, hvor der indgår flyrejse, hotel eller feriebolig og lejebil.

Læs mere om rejser til Umbrien

Tags fra artiklen
,
Skrevet af
Mere fra Marie

Øgruppen Kykladerne i Grækenland

Hovedlandet og de mange øer, der ligger spredt overalt i Det Ægæiske...
Læs mere

Skriv et svar