Mad og drikke når du holder ferie på Azorerne

En stor del af en rejse til Azorerne er den gode mad og drikke. Her kan du læse lidt om hvad der venter dig af gastronomiske oplevelser på din ferie. Du kan også få mere inspiration til din rejse og læse blogindlæg om mad og drikke i Portugal, eller ved at klikke på nedenstående link.

Læs også: Mad og drikke i Portugal er bedre end sit rygte

Man tager mad og drikke alvorligt her på Azorerne, og maden tillaves med respekt for råvarerne og de lokale traditioner. Man krydrer ikke maden så meget her på Azorerne, som man gør på fastlandet i Portugal – for man skal kunne smage råvarerne.

I dag gør mange sejlere, der krydser Atlanten, stop på Azorerne. Det gjorde handelsskibene også for hundreder af år siden, når de krydsede Atlanterhavet på deres vej mellem Europa og Amerika og videre til Østen. De havde mange forskellige og fremmedartede varer og krydderier med sig, og det har haft indflydelse på det lokale køkken.

På øen Pico dyrker man vin mellem klipperne i den næringsrige vulkanske jord. De mest kendte herfra er Verdelho og den nyere Lajido. På flere af øerne laver man også sin egen likør af lokale brombær, ananas og passionsfrugt.

Når man færdes rundt på Azorerne, mærker man tydeligt, at masseturismen ikke har sat sit præg på øerne – endnu. Der er selvfølgelig mange restauranter og butikker, men ikke på hvert et gadehjørne. Og ofte skilter de ikke voldsomt meget med deres eksistens. Så her på Azorerne er der stadig mulighed for at opleve et europæisk hjørne, der ikke er fyldt med charterturister i samme stil som mange andre steder rundt i Europa, hvor der er skønt og smukt. Hos Hideaways er vi specialister i rejser til Azorerne og har besøgt øgruppen utallige gange. Vi har udvalgt en række håndplukkede hoteller til din ferie som du kan læse mere om via nedenstående link.

Rejser til Azorerne, læs om maden og vinen

Kød

Kødretter er også populære. Den mest kendte er Cozido das Furnas – en traditionel gryderet, der består af oksekød, svinekød, kylling, blodpølse, krydrede pølser, kål, gulerødder og kartofler. Retten tilberedes ved, at man sætter en hermetisk lukket gryde ned i et hul i jorden, og så står retten og simrer i den vulkanske varme i flere timer. Som navnet på retten antyder, finder man retten i kurbyen Furnas, der ligger ved vulkanen af samme navn.

Furnas på Azorerne

Foto: Furnas på Azorerne

Fisk er godt

Fiskeretter er en oplagt spise på Azorerne, der ligger midt i Atlanterhavet. Restauranterne og markederne bugner af friske skaldyr og fisk i alverdens farver.

En mør friskfanget tunsteak, ovnbagt sværdfisk med tomater, løg og kartofler og alle mulige andre lækre retter med fisk og skaldyr kan nok få munden til at løbe i vand. Mange steder serveres retterne på store fade, så hvis I er flere, der spiser sammen, kan I bestille flere forskellige retter og smage hos hinanden.

Ost og dessert

På Azorerne producerer man også flere oste, blandt de mest kendte er São Jorge.

Ost fra Azorerne

Søde desserter og kager er der mange af, og hver ø har sin egen specialitet. Når man er på Azorerne, bør man også smage den lokalt dyrkede ananas – en sand himmerigs mundfuld!

 

Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere