La dolce vita – det søde liv med Hideaways i Italien

Gule blomster i Umbrien

Begrebet ‘la dolce vita’ – det søde liv – er nok mest berømt som titel på Federico Fellinis filmklassiker fra 1960, men har efterhånden opnået et selvstændigt liv. I dag er betydningen klar: Det bekymringsfrie liv med masser af god mad og drikke.

I virkeligheden er det bekymringsfrie liv en umulighed i dagligdagen – og måske slet ikke ønskeligt. Men når vi tager på ferie, forventer vi med rette at kunne lade bekymringerne og udfordringerne i forbindelse med arbejdslivet ligge derhjemme.

Italiens søde liv

Det er nok ikke tilfældigt, at det netop er på italiensk, at begrebet om det søde liv har opnået stor udbredelse. Selvfølgelig spiller Fellinis film en væsentlig rolle her, men i filmen er det søde liv slet ikke så entydigt godt, som vi opfatter det i dag.

Betydningen af ordet er i høj grad forbundet med det, mange opfatter som den italienske livsstil. Det udadvendte og offentlige cafe-liv med åbne og gestikulerende mennesker, der tilsyneladende aldrig er på arbejde.

Det handler om livsnydelse og om at være tilstede i nuet, og det handler om sanselighed og skønhed. På den måde passer det søde liv perfekt til ferien, hvor det også handler om at slappe af og samtidigt nyde omgivelserne og åbne sig for indtryk.

Nu nævner jeg nogle ord, og så må du selv vurdere om du forbinder dem med Italien – jeg gør i hvert fald: Is, Martini, spumante, strand, afslapning, landliv, bakkede landskaber, røde sportsvogne, sorte solbriller, bjergbriser, kurver, tjekkede mennesker, verdens bedste kaffe, scootere, moderigtig beklædning. Lune sommernætter.

Læg ikke for meget i rækkefølgen, den er bestemt helt tilfældig!

Overflod af oplevelser

Det søde liv er også forbundet med en materiel overflod, som de fleste af os til dagligt ikke kommer i nærheden af. Men på ferien forkæler vi os selv. Vi tager rundt og oplever seværdigheder, vi tager ud at spise, vi maler byen rød. Kort sagt, vi lever det søde liv på ferien.

Vores hideaways i Italien er håndplukkede med henblik på det søde liv, da der aldrig er langt til hverken den gode smagsoplevelse eller de fascinerende bakkede landskaber. Og hvad det kulturelle angår, er Italien i en klasse for sig. Det søde liv er også kulturlivet.

En ferie i Italien er en smagsprøve på det søde liv, og det er en fornøjelse for en uge eller to helt at glemme hverdagens stress og jag og bare give sig hen i nydelse og oplevelser. Livet er kort. Det søde liv endnu kortere. Nyd det i Italien!

Læs andre blog indlæg om Italien her på Hideaways, f.eks. Andreas´ blog indlæg om Italien åndehuller –  du kan også se alle rejser til Italien med Hideaways

Tags fra artiklen
Mere fra Louise Laurenius

De bedste mandler kommer fra Sicilien

Køber du en pose mandler i et dansk supermarked, er det sandsynligvis...
Læs mere