Kulinariske oplevelser på Gran Canaria

Gran Canaria er selvfølgelig først og fremmest kendt og elsket for sol, varme, smukke strande og en betagende natur. Men de kulinariske oplevelser er faktisk også værd at fremhæve.

Det kanariske køkken er først og fremmest spansk, men man smager også tydeligt den afrikanske og latinamerikanske indflydelse. Med beliggenheden i Atlanterhavet ud for Afrikas kyst og på ruten for handelsskibene, der i århundreder sejlede mellem Europa og Amerika, fandt mange andre end spanske varer vej til det lokale køkken.

Læs også: Smagen af Gran Canaria

Fisk og skalddyr

Fisk og skaldyr er en oplagt spise, når man befinder sig her midt i Atlanterhavet med nem adgang til friske fisk, og Gran Canaria har mange spændende fiskerestauranter.

En af de traditionelle retter er ’Sancocho Canario’, der er en gryderet med saltet fisk og søde kartofler som hovedingredienserne. Andre lokale fiskeretter er ’Caldo de pescado’, der er fiskesuppe, og ’Vieja sancochada’, der er en fiskestuvning.

Ud over fisk og skaldyr hører grøntsager og frugt også til basisingredienserne i det kanariske køkken. Der dyrkes mange grøntsager og frugter lokalt, og de smager fantastisk. De er måske ikke altid så ensartede og pæne at se på, men til gengæld er de sundere dyrket og smager af meget mere, end mange af de importerede grøntsager og frugter, som vi kender herhjemme.

Selvom man spiser meget fisk på Gran Canaria, er der også ofte kød på menuen. Og ikke bare svinekød, oksekød og kylling, men også lam, ged og kanin.
’Gofio’, en stenmalet mel, der er fremstillet af malt, majs og hvede, spiller en vigtig rolle i det kanariske køkken. Den bruges blandt meget andet til at jævne supper og sovse med, i gryderetter og også i flere lokale desserter som ’Helado de gofio’, gofio-is, og ’Mus de gofio’, der er gofio-mousse.

Ud over søde desserter og kager spiser man mange af de lokalt dyrkede tropiske frugter til dessert som mango, banan og papaya.

Tapas

Her i Nordeuropa er der en spansk spise, som vi i særlig grad har taget til os over de seneste år, og det er tapas. Små lette retter, som man kan nyde sammen med et glas vin eller en øl inden frokosten eller middagen. Er der nok af de forskellige små-retter, spises de efterhånden også som et helt måltid. Og tapas smager skønt. Heldigvis er der alle muligheder for at spise tapas på Gran Canaria. Men husk, at her hedder tapas også ’enyesques’.

Der er mange gode spanske vine at skylle herlighederne ned med, både nogle gode lokale og de fremragende spanske fra fastlandet. Sangria og sherry er andre populære drikkevarer.

Tags fra artiklen
,
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere