Juubii here we go to Napoli – trattoriaet ”Divina Sorrento”

Pizza-i-steenovn-i-Sorrento-1170x1070
Pizza i steenovn

De sidste rester af julen i Sorrento fandt jeg i dag på Piazza St. Antonino – en julemand på sin ren pryder stadig kransen på pladsen. Vejret i Sorrento viste sig fra sin absolut bedste side. Forestil jer en smuk majdag med blå himmel og solen banker igennem med 20 grader i timen – samtidig giver den stærke pizza al arrabiata yderligere varme til kroppen. Jakken må af, så T-shirten kan genfinde sine gamle folder.

Trattoriaet ”Divina (guddommelige) Sorrento” på Piazza St. Antonino er altid et besøg værd. Priserne ligger lidt over gennemsnittet, men til gengæld er maden guddommelig. Det er i samme område (Napoli, Vico Equense, Sorrento) at pizzaen blev født. De tror alle, at de har første fødselsret og kæmper stadig om, hvem der laver den bedste pizza. Skal bunden være tynd, skal den være lidt tykkere eller sprødere? Min var en god mellemting. Den kostede 9€ plus et godt glas rødvin til 5€. Frokosten var hjemme til 14€. Men så behøver man heller ikke spise frokost før næste dag.

Julemand på Piazza St. Antonino i Sorrento
Julemand på Piazza St. Antonino i Sorrento

Efter frokosten havde jeg behov for en Fernet Branca til at sprede den meget store pizza lidt rundt i maven. Jeg fik serveret et højt glas fyldt halvt op med Fernet Branca med is i. Den bliver nærmest drukket som en cocktail her i Sorrento. Men den fik mig til vinke til julemanden, da jeg omsider fik taget mig sammen til at gå og han vinkede sgu’ igen. Jeg håber, jeg møder ham igen til næste år.

Læs også: Pizza smager bedst i Italien

Tags fra artiklen
,
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere