Julen har sluppet sit tag i byen – postkort fra Sorrento

Jul i Sorrento
Jul i Sorrento

“Per, som er en god ven af Hideaways, er netop rejst til Sorrento i Italien, hvor han vil bo de næste 3 måneder. Per arbejder som rejseleder i Italien og Frankrig og har i år valgt at “lade op” til sæsonen ved at nyde det gode liv og behagelige klima i Sorrento (læs: gid det var mig…). Per har lovet at sende mig et postkort under sit ophold, og det første kan du læse her:

Mange hilsner Marie

Julen har sluppet sit tag i Sorrento

Julen har sluppet sit tag i Sorrento. I dag blev juletræet på Piazza Tasso nedlagt, og nu ligger pladsen og venter på sæsonens turister. Pladsen virker lidt nøgen på en søndag eftermiddag her i januar. Meget er lukket ned for vinteren, det vil sige foråret. En temperatur på ca. 15 grader og lidt diset sol bliver betragtet som vinter her i solens by. De lokale pakker sig ind i varme frakker, halstørklæder, handsker og huer. Disse kvalitetsklæder har de lokale lige købt til 50% i byens manufakturforretninger.

Det er januarudsalget, der præger Sorrento i øjeblikket. Som dansker er det et eldorado at bevæge sig rundt i byen og kigge på priser. Ganske automatisk sammenligner jeg med danske priser på tøj og sko af virkelig kvalitet. Alt fås til ca. 1/3 af danske priser. Forår og januarudsalg i Sorrento er en fantastisk god kombination for de nordboere, som ikke er så glade for den skandinaviske vinter.

Jeg sidder på den store café Fauno på Piazza Tasso og lader livet glide forbi. En større gruppe ældre italienske kvinder træder meget snakkende ind i lokalet. Der er næsten ikke plads til deres designede indkøbsnet med mærkenavne på. Mascaraen sidder som den skal, og det lange hår er farvet lyst. De bærer alle store solbriller, skønt det er ved at blive skumring. Persianerne glider ikke mere så let af kroppen, så de må indbyrdes bruge en del kræfter på at lette hinanden for de tunge pelsdyr.

Café Fauno i Sorrento
Café Fauno i centrum af Sorrento

Når kvindegruppen i deres snak bruger glosen ”tutti”, hvad de ofte gør, former de læbestiftrøde munde sig til en trutmund, som gør de klar til et tantekys. Alle indkøbte varer bliver hevet op af indkøbsnettene og under italiensk palaver bliver det hele vendt og drejet. Jo! Januarudsalget har bestemt givet liv til byen.

Med et smil på læben begiver jeg mig op ad den stejle gade for at nå hjem på terrassen i min lille citronplantage mens vejret endnu tillader ophold uden dørs.
I morgen venter endnu en dejlig dag i Sorrento.

Per Chrilles, Sorrento den 12. januar

Læs poskort fra 13. januar: Juubii here we go Napoli

Tags fra artiklen
,
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere