Hvornår er det billigst at bestille sin rejse med fly og hotel og evt. billeje?

Hvordan finder du de billigste rejser?
Hvornår og hvordan finder du de billigste rejser? Her Bela Vista & SPA Hotel.

På jagt efter billige rejser? Få her mine og udvalgte kilders tips til at finde de billigste priser til din ferie med fly, hotel og andre ydelser som eksempelvis billeje. Er du for eksempel klar over, at det er billigst at bestille sin rejse om tirsdagen kl. 15?

Jeg får ofte spørgsmålet; “Hvornår er det billigst at bestille min rejse”, og til det spørgsmål er der kun ét svar: Det handler om udbud og efterspørgsel på flybilletter og hoteller. Nu findes der jo godt nok ingen regel uden undtagelse, for naturligvis handler det også om rejsebureauernes indkøb og forhandling af priser på produkterne til rejsen, altså fly og hotel, billeje o.s.v. I dette blogindlæg kan du læse mere om, hvordan du finder billige rejser og få tips og råd til, hvornår du skal bestille din ferie.

Her er i overskrifter et par hurtige tips til at finde de billigste priser på din rejse

  • Bestil din rejse om søndagen eller om tirsdagen
  • Rejs om tirsdagen og spar op til 29% på flybilletten
  • Sammenlign altid priser hos flere søgemaskiner og rejsebureauer
  • Undgå afrejse om lørdagen, hvis du skal på solferie
  • Undgå mandag, fredag og søndag hvis du skal på storbyferie
  • Kombiner din ud- og hjemrejse med forskellige flyselskaber
  • Vælg flyafgange med afrejse midt på dagen
  • Skal du rejse i sommerferien, så bestil så tidligt som muligt
  • Søg priser i inkognito* (privat browser)
  • Bestil din lejebil mindst 3 måneder før afrejse
  • Bestil dit hotel mindst 3 måneder før afrejse

Prøv selv at søge efter priser på de billigste rejser med Hideaways>>* Mange hjemmesider der har en rejsesøgemaskine husker dit besøg og dine søgninger (via en cookie), og du kan derfor ofte opleve, at prisen stiger, hvis du senere kommer retur og vil bestille din rejse. Søg derfor priser i inkognito eller fra forskellige ip-adresser. Blot for god ordens skyld vil jeg understrege, at vi i Hideaways naturligvis ikke benytter disse metoder. Vi er glade for alle, der besøger vores hjemmeside, og priserne er altid dagaktuelle priser, som er ens for alle, uanset hvor mange gange, du kigger forbi Hideaways.dk.

Tirsdag er den billigste dag at rejse

Søgemaskinen Momondo har netop udsendt en pressemeddelelse om, hvornår det er billigst at rejse, det har bl.a. Check-In, som er en hjemmeside om rejsebranchen, skrevet en artikel om. Bemærk at der her er tale om køb af flybilletter og ikke en pakkerejse med fly, hotel og evt. billeje eller en anden ydelse. Momondo har brugt data fra alle søgninger, der bliver foretaget i deres rejsesøgemaskine, og der er tale om mere end 7 millioner søgninger efter flybilletter, så det er enorme data.

Hvornår er det billigst at flyve?
Hvornår er det billigst at flyve?

Disse tal viser, at det ikke kun er ved at rejse om tirsdagen, at du finder de bedste priser. Det gælder også, når du bestiller din rejse. Disse data er endda så præcise, at man skal bestille kl. 15 for at få det største udbud af billige rejser. Årsagen til dette er, at de fleste flyselskaber sætter priserne ned mandag aften eller tirsdag morgen, og dermed ”udvikler” der sig en lille priskrig mellem flyselskaberne i løbet af tirsdagen. Foruden tirsdag er søndag også en god dag at finde billige billetter.

I søgemaskinen på Hideaways Rejser sammenligner vi altid priserne, så du er sikker på at få den billigste pris på din rejse, og det gælder naturligvis uanset hvilken dag, du bestiller. Det er altid aktuelle markedspriser!

Læs hele artiklen om undersøgelsen fra Momondo

I min søgen efter information er jeg stødt på flere forskellige undersøgelser omkring det billigste tidspunkt at bestille flybilletter. F.eks. skriver Politiken i en anden artikel, at det er onsdag og ikke tirsdag, som er den billigste rejsedag. Fælles for alle undersøgelser er tendensen, at man skal rejse midt i ugen og bestille sin flybillet ca. 2 måneder inden afrejse.

Læs mere om undersøgelsen i Politiken

Bestil din rejse 53 dage før du skal på ferie

Igen skal jeg understrege, at vi her taler om køb af flybilletter og ikke pakkerejser eller charterrejser, men det er ifølge Momondo billigst at bestille sin flybillet 53 dage før afrejse. Jeg har læst i mange andre undersøgelser, at det generelt er billigst at bestille flybilletter 2 måneder før man rejser, så de 53 dage passer meget fint. Igen skal du huske på, at der gælder andre forudsætninger, hvis du skal rejse i højsæsonen. Sætter man sig ind i tal og data, er det meget interessant, hvordan flyselskaberne bruger mange ressourcer på at prisoptimere, det man i rejsebranchen kalder revenue, og det viser, hvorfor der kan være mange hundrede kroners forskel på priserne på blot få timer. Uanset hvad, så gælder det om at slå til, hvis man finder en god pris, for du kan være sikker på, at flyselskaberne justerer priserne efter udbud og efterspørgsel.

Læs artiklen fra “min by Aalborg” om dette emne

Lørdag er den dyreste dag at rejse

Men det kommer dog an på, hvilket rejsemål du skal flyve til. Skal du rejse på storbyferie til f.eks. Lissabon, Barcelona eller til en destination med mange forretningsrejsende som Frankfurt, så er mandag, fredag og søndag de dyreste rejsedage. Skal du derimod holde ferie på de typiske ferierejsemål som Mallorca og Sicilien eller på charterrejse, så er lørdag den dyreste dag at rejse.

Lufthavn
Lørdag er den dyreste dag at rejse

Juli og september er ikke billig

Det kommer næppe som en overraskelse for nogen, at  sommerferieperioden er der, hvor priserne er dyrest, og det gælder specielt i juli måned. Mange bliver dog overrasket, når jeg fortæller, at også september måned er højsæson, og årsagen til dette skal findes i, at sammensætningen af befolkningen ændrer sig. Der er ganske enkelt flere, som vil rejse uden for sommerferien, og specielt september er populær til kulturrejser o.s.v. da klimaet på rejsemål i Sydeuropa er meget behageligt på denne tid af året. Ja, og hvem gider lige tage på storbyferie i Rom i juli og august, hvis man altså kan undgå det!

Der er selvfølgelig også andre perioder på året, hvor priserne altid er høje, nogle eksempler på dette er påsken, efterårsferien i uge 42, rejser over jul og nytår og så skolernes vinterferie i uge 7 og 8. Når man søger efter priser på rejser i f.eks. efterårsferien og i uge 7 og 8, så behøver man dog ikke betale den høje pris, man normalt oplever hos f.eks. charterbureauerne. Årsagen til dette er, at hotellerne ikke prissætter efter, hvornår vi danskere holder ferie, for hotellerne arbejder jo med rejsebureauer fra hele verden. Flyselskaber som SAS og Norwegian ved selvfølgelig godt, at vi i Danmark har efterårsferie og vinterferie, og derfor er priserne normalt ikke billige hos de flyselskaber, der har “base” i Danmark. Men rejser du med andre flyselskaber som f.eks Air Berlin eller Lufthansa, så vil priserne normalt være ganske fornuftige. Et andet tip er også at vælge en hverdag i disse ferieuger, for det er ofte kun fredag, lørdag og søndag i ferieuger som efterårsferien, at priserne ikke er billige.

Tidligere i dette indlæg har jeg skrevet, at man finder de billigste priser på flybilletter ved at bestille ca. 2 måneder inden afrejse, men det gælder ikke, når vi taler om sommerferie, andre ferieuger og generelt rejser i juli og september. Ifølge undersøgelser skal du derimod bestille din rejse så tidligt som overhovedet muligt for at opnå de billigste priser.

Tilbud og rabatter

Der findes i dag et hav af forskellige tilbud og rabatter på rejser, og jeg vil her nævne nogle af de mest benyttede i rejsebranchen ifølge mine erfaringer.

Rabatter

En konkret rabat er til at forstå, man skal blot sikre sig, at der rent faktisk er tale om en rabat, og ikke en rabat på det, jeg kalder en “kunstig” vejledende pris, for det ser jeg meget ofte er tilfældet. Det betyder, at man som kunde tror, at man opnår en rabat, men i virkeligheden betaler man en ganske normal pris. Når alt kommer til alt handler rabatter jo om tillid til det rejsebureau, du handler med. Det vil være alt for omfattende at begynde at beskrive alle typer af rabatter på billige rejser i branchen, så jeg vil blot nævne et par stykker fra vores egen verden.

Lufthavn
Der er rabatter at hende på rejser; men man skal sikre sig, at de er reelle…

Bestil-tidlig-rabat

F.eks. har vi hos Hideaways Rejser nogle meget fordelagtige bestil-tidlig-rabatter, hvor hotellerne giver en ekstra rabat, når man bestiller sin rejse i god tid. Denne rabat er ofte ganske høj, da det har stor betydning for hotellet at få bestillingerne så tidligt som muligt. Hos Hideaways har vi hotelkontrakter, hvor rabatten er helt op til 35%, hvilket jo godt kan pynte på feriebudgettet. Hvor tidligt man skal bestille for at opnå denne rabat, er meget forskelligt fra hotel til hotel, og ofte falder rabatten også, jo tættere du kommer på rejsetidspunktet. Så det bedste råd er at bestille, når du ved, hvornår du vil afsted, så er du sikker på at få den bedste bestil-tidlig-rabat på dit hotel eller rejse.

Bestil 7 betal 5 nætter
At bestille et antal hotelovernatninger og betale mindre er en meget brugt rabatform. Hotellerne bruger dette, fordi det er billigere for dem, hvis gæsterne bliver længere. Derved sparer hotellet penge til rengøring, markedsføring m.m. De mest almindelige rabatter er ved hotelophold på 5 eller 7 nætter, altså f.eks. bestil 5 nætter og betal for 4 eller bestil 7 nætter og betal for 5. Det er det, man i rejsebranchen kalder en “stay and pay” discount.

Der findes som nævnt mange andre rabatformer; grupperabat, børnerabat m.fl. Hos Hideaways bliver alle mulige rabatter automatisk fratrukket prisen i søgemaskinen, så du altid er sikker på at få den billigste pris på din rejse!

Afbudsrejser eller restpladser

Afbudsrejser, last minute eller restpladser. Kært barn har mange navne. Faktisk er det med afbudsrejser noget, som hører fortiden til, for i dag har charterbureauerne ikke på samme måde afbudsrejser med restpladser. I gamle dage kunne man hos Spies og Tjæreborg Rejser som eksempler møde op i lufthavnen og købe en afbudsrejse. Sådan gør man ikke i dag. Derimod kan du sagtens være heldig at finde rigtige gode tilbud på restpladser og last minute rejser hos charterbureauerne, hoteller og flyselskaber. Der er altså tale om pladser eller værelser, som man ikke har kunnet sælge til normal pris, og som sælges med stor rabat tæt på afrejse. Hos Hideaways har vi af gode grunde ikke afbudsrejser, men det hænder nu og da, at vi har restpladser, som sælges med rabat. Da vi i søgemaskinen flere gange dagligt opdaterer priser fra hoteller og flyselskaber, vil du altid få de billigste priser vist – også hvis der er tale om restpladser.

Capo Vaticano
Du kan være heldig at finde en afbuds rejse sydpå – her Capo Vaticano i Italien

Kampagner med specialtilbud

Turistkontor, flyselskaber og hoteller – alle laver nu og da kampagner, hvor man kan opnå en speciel rabat. Foruden disse kampagner fra leverandørerne, har mange rejsebureauer også sine egne kampanger med specielle tilbud og rabatter på rejser. Et eksempel fra vores egen verden er en kampagne, vi kørte i sommers på rejser til Madeira. Her havde vi samlet flyselskaber, hoteller og vores lokale samarbejdspartner på Madeira, som hver især gav rabat. Rabatten til denne kampagne bestod dels i billige flybilletter, men også af udflugter, der var inkluderet i prisen og opgradering til værelser med havudsigt. Personligt synes jeg, at denne form for rabat er god, da det virkelig giver værdi for vores kunder. Hideaways laver løbende kampagner på udvalgte rejser og de annonceres altid i nyhedsbrevet og på hjemmesiden.

Kundeklubber og bonuspoint

Stort set alle flyselskaber, hoteller og biludlejningsselskaber har sine egne kundeklubber, hvor du kan optjene bonuspoint. Rejser du ofte og med samme flyselskab, eller bor du jævnligt på det samme hotel, kan der være gode bonuspoint at hente. Dog er det min erfaring, at disse point først betyder noget, hvis du f.eks. rejser på business class. Selv er jeg medlem af utallige loyalitetsprogrammer hos f.eks SAS og Norwegian, og selvom jeg rejser mange gange hvert år, så har disse point så lav værdi, at jeg aldrig har brugt dem.

Jeg kiggede lige på min rejseaktivitet i de sidste 12 måneder, og her har jeg rejst med Norwegian 23 gange tur/retur. Det er både korte rejser til Karup, men langt de fleste til rejsemål i Sydeuropa. Status er, at jeg har optjent point til en værdi af små 500 kr. OK, 500,- er da mange penge, men hvis jeg lader mig påvirke af disse point og måske ikke bestiller den bedste og billigste flybillet hver gang, så får jeg jo ikke point. Tænk, hvis jeg bare kunne spare 25 kr. på alle flybilletter, jeg har bestilt hos Norwegian ved at vælge et andet flyselskab, der måske var billigere og havde bedre flytider, så havde jeg tjent 575 kr. og ikke haft 500 kr. stående i point, som jeg kun får glæde af, hvis jeg benytter dem.

Fly
Der kan ofte nås bonus-point til f.eks. flyrejser gennem kundeklubber

Du skal også være opmærksom på, at det ofte er dyrere priser du betaler, hvis du eksempelvis bestiller flybilletter eller lejebiler direkte gennem de forskellige leverandører eller kundeklubber. Jeg har oplevet mange eksempler på, at når jeg skal bestille, billeje er min pris direkte hos flere store udlejningsselskaber (hvor jeg oven i købet er medlem af kundeklubben) højere, end hvis jeg bestiller bilen igennem firmaer som CarTrawler eller Auto Europe. Nøjagtig samme situation har jeg oplevet hos hotelkæder og flyselskaber!

Derfor er mine erfaringer, at en kundeklub kan være fin, men det skal være fordi, medlemskabet bringer værdi, og man gerne vil holdes informeret om produkter o.s.v. fra brandet, ellers er det spil af tid. Ofte mister man penge på at jagte point! Jeg kan bedre lide, at priser er gennemskuelige, men det er min helt personlige holdning!

Deals

Dealssites er jo noget, der for alvor har vundet danskernes opmærksomhed og i de seneste år er der kommet mange dealsites til, som sælger rejser. Et par af dem, for bare at nævne nogle få, er Secret Escapes, Sweet Deal, Spot Deal og Travel Bird. Det oprindelige koncept var at sælge overskuds-rejser fra rejsebureauer, hoteller og charterbureauer med op til 50% rabat, men i dag er der mange, som ikke ønsker at samarbejde med dealsites. Det har betydet, at enten er de tilbud man finder specielt “fremstillet” til lejligheden, og derved skal både rejsebureauet og dealsitet tjene på rejsen, eller også laver dealsitet selv rejserne, hvorfor de fleste også er medlem af Rejsegarantifonden. Altså er de forskellige dealsites “bare” ganske almindelige rejsebureauer, som markedsfører ekstra gode tilbud med store rabatter.

Ferie
Hvis du er heldig, kan du finde et godt tilbud og komme afsted til billige penge, så du kan rejse med hele familien

Men er det nu også så gode tilbud? For det er altså ikke svært at finde billige flybilletter og hoteller i Rom i november måned. Jeg lavede for sjov skyld lige en søgning på Hideaways, her kan du rejse til Rom med direkte fly inkl. bagage i 4 dage og bo på et godt 4* hotel inkl. morgenmad, som ligger midt i centrum (og ikke på den anden side af stazione Termini). Pris fra kr. 2.043,- og det er vel at bemærke den helt normale udsalgspris. Mit råd til dig er at sammenlige, hvad du skal betale for samme produkt andre steder, når du ser et billigt tilbud på en rejsedeal. Det er min erfaring, at du ofte kan finde langt bedre kvalitet til samme gode pris! Det skal dog også nævnes, at jeg nu og da modtager tilbud fra dealsites, som virkelig er gode tilbud.

Hos Hideaways tager vi gerne udfordringen op med gode deals, og vi yder derfor naturligvis også prisgaranti på de pakkerejser, du kan købe hos de forskellige dealsites. Du kan læse mere om prisgaranti hos Hideaways Rejser i de efterfølgende afsnit!

Billeje priser

Billeje er nøjagtig som fly og hotelpriser en jungle, og skal du leje bil på din rejse, så er det absolut ikke kun billige priser, du skal være opmærksom på, når du bestiller biludlejning. Hos Hideaways bruger vi mange ressourcer på at finde de bedste biludlejningsfirmaer, både når det gælder billige priser, men i høj grad også god service og kvaliteten på lejebilerne.

Sådan finder du billig billeje
På alle rejsemål hos Hideaways kan du leje en billig bil (det er dog ikke officielt tilladt at sidde på taget af sin lejebil)

Hideaways Rejser har valgt at samarbejde med Auto Europe, som er formidler af billig billeje og har europæisk hovedkontor i Tyskland. Du kender måske i forvejen billejeformidlere som CarTrawler eller Holiday Autos, det er i princippet samme sag. Fælles for alle formidlere af biludlejning er nemlig, at de sammenligner priser og ledige lejebiler fra alle billejefirmaer som Avis, Hertz, Europcar, Hertz, Interrent og SIXT, men også fra mindre kendte og lokaler firmaer, der udlejer biler. Altså kan du søge efter billeje og sammenligne, hvor du får de billigste priser, nøjagtig som du kender det fra rejsesøgemaskiner som Momondo eller SkyScanner. Hos Hideaways har vi i aftalen med Auto Europe sikret, at alle biler, som vores gæster lejer, er inkl. fri kilometer, samtlige lovpligtige forsikringer og så har vi black-listet alle “banditterne” – og tro mig, dem er der mange af i biludlejningsbranchen!

Du kan selv søge efter priser og sammenligne lejebiler her

Hotelpriser

Nu har dette indlæg handlet meget om, hvordan man finder billige priser på flybilletter, men det er faktisk på hotelpriserne, at man ofte kan opnå den største besparelse. OK, det kommer naturligvis an på, hvor længe man skal holde ferie. Er det en storbyferie på 2-3 dage spiller flyprisen jo en stor rolle for den samlede pris på rejsen. Nøjagtig som fly og billeje findes der utallige sites, hvor du kan bestille et billigt hotel og sammenligne priser, jeg nævner nogle udvalgte i næste afsnit. Hos Hideaways laver vi både egne kontrakter, men benytter også forskellige hoteldatabaser til at indhente de bedste priser.

Billige hotel priser
Hotel Relais la Tenuta del Gallo i Umbrien i Italien er et hotel jeg kan anbefale dig at kigge nærmere på.

Alle hoteller, som du finder i programmet hos os er håndplukkede, og vi har besøgt hver enkelt selv. Vi laver som nævnt altid direkte kontrakter og forhandler rabatter på alle hoteller og kobler dem op imod forskellige databaser. I løbet af sæsonen laver hotellerne ofte nye tilbud og rabatter, og de bliver automatisk opdateret i søgemaskinen, så du altid er sikker på at få den billigste pris. Flere gange om året sammenligner vi vores hotelpriser med andre rejsebureauer og hotelsites som Expedia, Hotels, Sunhotels, Booking m.fl. ligesom vi også sammenligner priser på hotellernes egne hjemmesider.

Læs mere om udvalget af hoteller hos Hideaways

Hideaways holdning til priser og rabatter

Afslutningsvis er det måske på sin plads at skrive lidt om holdningen til rabatter og priser hos Hideaways, for det er svært at undgå ikke at give rabatter, hvis man vil sikre sig konkurrencedygtige priser. Vi ønsker, at du som gæst hos Hideaways altid skal have den bedste dagspris – og den gælder for alle. Opnår vi rabatter hos vores samarbejdspartnere, så giver vi dem videre til vores gæster, og disse rabatter er fratrukket de priser, du finder online. Hos Hideaways giver vi som udgangspunkt ikke yderligere rabat på vores rejser. Der er dog undtagelser f.eks hvis I er en stor gruppe, der ønsker at rejse sammen, og derved også bestille og betaler samlet! En grupperejse er normalt med et deltagerantal på minimum 16 personer.

Prisgaranti

Der er mange som skriver, at de har den billigste pris på en rejse, og det gør vi også hos Hideaways, og det er fordi, vi rent faktisk mener det. Vi giver prisgaranti på alle rejser, der indeholder fly og hotel, da vi er sikre på, du ikke kan finde billigere priser på vores udvalgte produkter. Bemærk at prisgarantien ikke gælder, hvis du kun køber eller sammenligner en ydelse, f.eks. ‘kun fly’ eller ‘kun hotel’.

Lufthavn
Mange rejseselskaber reklamerer med prisgaranti, men hvad betyder det?

Eksterne kilder

Jeg har til dette indlæg brugt informationer fra rejsesøgemaskinerne Momondo og Travelmarket. Desuden har jeg læst artikler og henvist til fakta og informationer om emnet fra bl.a. Politiken, JyllandsPosten og Børsen. Da udviklingen i rejsebranchen går stærkt, og tingene ændrer sig fra dag til dag, så skal ovenstående oplysninger derfor også udelukkende bruges som inspiration, og jeg tager forbehold for fejl og ændringer.

Skal du iøvrigt kun bestille en billig flybillet, så vil jeg anbefale den nye flysøgemaskine fra Google som jeg altid selv benytter, her kan du sammenligne flypriser i hele verden. Du kan også søge billige fly på sider som Skyscanner eller MSN. Både Google og Bing indhenter informationer fra utallige søgemaskiner og flyselskaber og linker til de sider, hvor du finder de billigste rejser. Bemærk igen, at der er tale om flybilletter og ikke pakkerejser med fly, hotel, billeje m.m.

Jeg håber, at informationerne i dette indlæg har været nyttig læsning og vil hjælpe dig til at finde netop den rejse, der passer til dine behov og ikke mindst pengepungen. Du kan se alle rejser med Hideaways her.

Har du selv tips til at finde billige rejser, så skriv gerne en kommentar, så andre læsere på bloggen kan få glæde af dine erfaringer.

>> Læs også om at booke en luksusferie med ophold på luksushotel her

Tags fra artiklen
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere