Hvormange seværdigheder kan man se på en uges ferie på Sicilien

Byen Noto på Sicilien
Byen Noto på Sicilien

Der er så meget at se og så mange seværdigheder i Italien og ikke mindst på Sicilien, at man næsten kan blive helt forpustet. Men så må man bare tage det i små bidder og måske gemme noget til næste gang, du besøger øen. Der er faktisk mange, som bliver overrasket over, hvor stor Sicilien egentlig er (inkl. jeg selv) og ikke mindst hvor mange utrolig spændende seværdigheder, øen byder sine gæster. Sicilien er Middelhavets største ø og for at give dig fornemmelsen af størrelsen, så bor der ca. 5 millioner personer på Sicilien, altså ca. det samme som i Danmark.

Indflydelse fra mange forskellige lande

Igennem 3000 år har flere forskellige folkeslag regeret på Sicilien, og man mærker tydeligt indflydelsen fra de mange forskellige lande og kulturer, når man er her. Med sin centrale placering i Middelhavet var Sicilien mål for utallige erobringer, og alle erobrere bragte noget med sig til øen. Derfor møder man i dag overalt på Sicilien spor efter Middelhavets vigtigste kulturer gennem de seneste årtusinder. Her kan man virkelig opleve den europæiske kulturs fødsel og opleve så forskelligartede bygninger som græske templer og amfiteatre, middelalderborge, kirker og katedraler.

Taorminas græsk-romerske amfiteater, Teatro antico di Taormina.
Taorminas græsk-romerske amfiteater, Teatro antico di Taormina.

De første erobrere var fønikerne fra Nordafrika, senere kom så grækerne, romerne, byzantinerne, araberne, normannerne, tysk-romere, og derefter franskmænd og spaniere. I 1870 blev hele Italien samlet, og siden 1946 har der været selvstyre på Sicilien.

Smuk natur og perfekte barokbyer

Naturen på Sicilien er meget varieret. På kort tid kan man køre fra bjerge til ørkener, forbi frodige marker og oliven-, fersken- og appelsinlunde og til vulkanen Etna, der er 3.000 meter høj og Europas største aktive vulkan. Den skal man næsten besøge, når man er på Sicilien. Og rundt om hele øen er det smukke azurblå Middelhav.

Taormina er en af de mange barokbyer på Sicilien, som man bør opleve. Det er en smuk og spændende storby med kultur, historie, masser af shopping og restauranter. Gennem årene har mange forfattere, kunstnere, aristokrater og kongelige forståeligt nok forelsket sig i smukke Taormina, der er en næsten perfekt bevaret middelalderby.

Siracusa var engang en af de vigtigste byer i den vestlige verden
Siracusa var engang en af de vigtigste byer i den vestlige verden

Længere nede ad kysten finder man Siracusa, hvor man tydeligt mærker den græske indflydelse på Sicilien. Der er en helt speciel stemning i byens historiske centrum Ortigia. Syracusa var engang en af de vigtigste byer i den vestlige verden og centrum for den blomstrende civilisation i området. I og omkring Syracusa finder man mange spændende seværdigheder, som græske templer, domkirken, en arkæologisk park, et græsk og et romersk teater og meget mere.

Palermo er også en af de byer, som mange besøger. Det er Siciliens største by og regionens hovedstad. Og det er en ægte storby med masser af liv, markeder, restauranter, cafeer, butikker og seværdigheder, som kirker, katedral, operahus og museer.

Ud over alle de mange spændende større byer på Sicilien er der masser af små charmerende landsbyer rundt omkring på øen, som bestemt også er et besøg værd.

Mere information om Sicilien

Ovenstående er kun et ganske lille udpluk af de mange seværdigheder, som du kan opleve på Sicilien. Vil du vide mere, eller søger du andre informationer, så læs mere her på bloggen om rejser og meget mere. På bloggen har vi samlet en masse indlæg til inspiration. Læs bl.a. om emner som kultur, klima og geografi, mad og vin, rejsetips og meget mere. Du finder også indlæg om udvalgte seværdigheder på Sicilien.

Tags fra artiklen
,
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere