Hvorfor holde sommerferie i Spanien?

Sommerferie i Spanien

Når den travle hverdag endelig bliver sat på pause, er det tid til at holde sommerferie i Spanien. Her er der mulighed for oplevelser for enhver smag. Tager man til en spansk by, vil man hurtigt opleve den ægte spanske stemning, og jeg behøver vel næppe reklamere for de mange dejlige strande i Spanien.

Hos Hideaways finder du et spændende udvalg af rejser til Spanien i sommerfeiren, hvor du bor på udvalgte hoteller eller i ferieboliger. Du kan købe en pakkerejse, hvor alt lige fra flyrejse, ophold og lejebil er inkluderet i prisen eller vælge kun at bestille ophold på hotel eller i ferielejlighed, hvis du selv vil arrangere transporten.

Læs mere om rejser til Spanien eller se et udvalg af rejser i nedenstående oversigt.

 

Hvorfor holde sommerferie i Spanien?

I Spanien kan du holde præcis den type sommerferie, du har lyst til. Glem alt om langtrukne flyveture eller 80’ernes ture til Costa Brava. Hvis du graver lidt dybere, vil du opdage spændende kultur, kunst, historie og fantastisk mad – lige på dit eget europæiske dørtrin – i det solrige og imødekommende Spanien.

Er du historieinteresseret vil du befinde dig i dit rette element, når du går rundt i Granadas Alhambrapalads, i Sevillas store Giraldakatedral og museer, når du besøger Carmonas begravelsesplads, Córdobas Mezquitamoske eller Rondas tyrefægterarena. Hvis du er mere til kunst, vil du helt sikkert blive fortryllet af Paseo del Arte i Madrid (den gyldne kunsttrekant, der består af Paseo del Prada, Reina Sofia og Thyssen-Bornemisza museerne), eller Picassomuseet i Barcelona.

Er du madentusiast, vil du vakle mellem at besøge Valencia på grund af den friske paella, Sevilla for dens utal af tapasbarer og Madrids førsteklasses restauranter. Er du natteravn, vil du trives på Ibizas berygtede natklubber, Barcelonas spændende barer eller til Falles-festivalen i Valencia. Foretrækker du at flygte fra byens larm? Så lad Mallorcas natursceneri forføre dig eller tag på vandretur langs Tenerifes magiske kyst. Eller besøg det afsidesliggende Sierra Nevada, hvor du kan ride på hesteryg gennem de smukke, grønne dale eller suse ned af pisterne om vinteren.

Er du den aktive type, kan du surfe ved den stormfulde ø, Tarifa, dykke efter vrag ved Gran Canaria eller surfe på to meter høje bølger ved Atlanterhavskysten. Hvis du ønsker at slappe af, så lad et tøffende tog transportere dig gennem de spektakulære bjerglandsbyer i Andalusien eller tag en slapper på de gyldne strande på Mallorca.

Nu er det jo sommerferie, dovenskaben trænger sig på, og man får ofte trang til at ligge lidt længere i dynerne. Og pludselig holder spanierne siesta! De varme dage i Spanien gør midten af dagen til en hyggelig og langsomtgående oplevelse. Der er ikke travlt, og børn leger, mens de gamle spanske koner ser på og får sig en god snak.

Har man brug for mere aktivitet, er der naturligvis masser af seværdigheder, der ikke bekymrer sig om siesta. Overalt i Spanien findes specielt tyrefægterarenaer. Disse er særligt et besøg værd, idet mange byer har imponerende og flotte arenaer. Derudover er den interessante historie om tyrefægtning essentiel i den spanske kultur. Kan man få en guidet tur med forklaringer og diskussion, lærer man meget om Spanien. Holder du sommerferie i Spanien, vil du altså opleve et andet tempo, og maden må man endelig ikke forglemme at nyde med et godt glas vin til.

Vejret i Spanien

En af de ting der hvert år tiltrækker turister fra hele verden til at holde sommerferie i Spanien er vejret. Spanien er kendt for et dejligt klima og godt sommervejr, hvor solen skinner fra en skyfri himmel. Ok, der er naturligvis forskel på, om du rejser til Andalusien eller til kysten i det nordlige Spanien, for her kan vejret godt være mere ustabilt.

Læs mere om vejret i Spanien eller læse andre indlæg her på vores med inspiration til din rejse. På Hideaways-bloggen skriver vi bl.a. om geografi og klima, historien i Spanien, kulturen, maden og meget mere. Du kan også se flere fotos fra rejsemål i Spanien på vores fotoblog.

Ferieboliger på Gran Canaria med Hideaways

På ferien er det vigtigt at bo godt. På Gran Canaria har vi mange håndplukkede ferieboliger af høj kvalitet beliggende i smukke omgivelser. Vores ferieboliger på Gran Canaria lever op til forventningerne.

Vi har både ferieboliger tæt på og i Las Palmas, som er Gran Canarias “storby” og hovedstad, og vi har ferieboliger placeret mere afsides på øen helt ude i naturen, hvis du hellere vil have fred og ro end kultur og shopping på ferien. Valget er dit.

Med vores ferieboliger på Gran Canaria får du mange valgmuligheder, og vi har sat udvalget sammen på en måde, så der er noget for enhver smag. Fra det helt simple til det mere komfortprægede, spækket med moderne bekvemme-ligheder. Ferieboliger på Gran Canaria er en dejlig privat måde at holde ferie på, hvor I helt selv bestemmer tempoet.

Tags fra artiklen
,
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere