Hvorfor holde ferie på Sicilien og hvor skal du bo?

Cefalù på Sicilien
Cefalù på Sicilien

Sicilien står højt på manges ønskeliste for kommende rejsemål. Det er nemt at forstå hvorfor. Landskabet på Middelhavets største ø byder på en fantastisk variation lige fra den snedækkede top af vulkanen Etna til de flotte sandstrande nede ved kysten.

Kulturhistorisk er her også masser at komme efter. På Sicilien kan du for eksempel gå på opdagelse i den livlige arabisk-normanniske storby Palermo, eller de berømte barokbyer, Noto og Ragusa. Du kan besøge græske templer i Agrigento og amfiteatret i Taormina, ligesom du kan opleve fascinerende, romerske mosaikker i villaen på Piazza Armerina.

Storbyferie og fantastisk mad

Det er nemt at rejse til Sicilien; der er året rundt flyforbindelser til bl.a. Catania og hovedstaden Palermo. Sidstnævnte en overset kandidat til en storbyferie i Italien. Derudover findes lavprisruter til Trapani på vestkysten. Selvom øen har en historie som hjemsted for den italienske mafia, cosa nostra, som stadig opererer her omend med mindre magt, så vil du som ferierejsende opleve en ø med en venlig og imødekommende befolkning, der altid byder besøgende velkommen – gerne med et lækket måltid.

Mad sicilien
Maden på sicilien er fantastisk. Her, Caponata. Foto: Edsel LittleCC BY-SA 2.0

Maden på Sicilien er fantastisk på en ægte og traditionel måde; du kan nyde hjemmelavet pasta, frisk fisk med kapers og tomat, bløde artiskokhjerter, bagte auberginer med ricotta, cremet cannoli samt lette og velsmagende frisk, italiensk is. Det er svært ikke at blive imponeret af Sicilien, ikke kun kulinarisk. Det er naturligvis også et stort plus, at øen har et mildt klima året rundt. Så er det nemt at se igennem fingre med, at nogle af strandene i højsæsonen kan være lidt overrendte, at nogle afsides veje er temmelig misligholdte og at skiltningen ofte lader en del tilbage at ønske. Det er dog netop det lidt rustikke, som er en del af charmen ved Sicilien.

Få flere tips om seværdigheder på Sicilien

Hvis du ankommer med et åbent sind og en fleksibel tidsplan, så vil du med garanti nyde rejsen og vende hjem med mange gode ferieminder i bagagen, og måske et par kilo tungere.

Strande

På den sydøstlige spids af Sicilien finder du Capo Passero, hvor der er et naturområde kaldet Vendicari. Her er nogle helt fantastiske strande med masser af isolerede bugte og sandstrande. Du kan desuden her udforske en rig natur med orkidéer, skildpadder, flamingoer og andre tilflugtsfugle. Du kan køre til området fra Siracusa, Noto, Scicli, Ragusa og Modica. Du kommer ned til strandene enten via det gamle tårn Vendicari, eller det mere ukendte Eloro, omend den sidste rute kræver, at du passerer en flod, hvilket ikke altid er helt nemt.

Calamosche på Sicilien
Calamosche på Sicilien.

De mest fortryllende bugte er Calamosche og Balsamo, som kræver en gåtur på ca. 30 min. uanset hvilken ende, du starter i. Hvis du kommer i april eller maj måned, kan du have strandene helt for dig selv.

Rejser du til Sicilien for at nyde en afslappende badeferie, er også Cefalu midt på øens nordkyst en attraktiv destination. Her er badestrande helt inde i den charmerende by, som til forskel fra moderne feriebyer også giver dig et mere ægte indblik i siciliansk kultur. Her er en lidt mere fredelige atmosfære end i Palermo, som ligger 60 kilometer mod vest. Af samme grund er Cefalu især populær blandt familier og par.

Vandreture

Særligt hvis du rejser til Sicilien uden for den varmeste højsommer, er der gode muligheder for at holde en aktiv ferie. Kløfterne ved Cava Grande og Pantalica nær Noto og Siracusa er for eksempel to af de mest interessante ture for vandrere. I Cava Grande bugter der sig en flod med krystalklart vand imellem de stribede sten og de lyserøde blomster. Floden danner store naturlige bassiner med turkisblåt vand, hvor du kan tage en svømmetur. Ruten starter på en højderyg ved landevejen, der forbinder Avola med Noto og Palazzolo, og turen nedad varer 45 minutter, hvorefter du kan vandre 15-45 min. i kløften, inden turen atter går opad igen (tager ca. en times tid).

Vandreferie på Sicilien.
Oplev en vandreferie på Sicilien.

Hvis du er lidt mere eventyrlysten, så kan du dreje af på halvvejen og følge et vandreservoir, inden du igen sætter kursen mod toppen. Kløften ved Pantalica rummer 8000 gamle gravsteder, og det var her man fandt de rødglaserede keramikvaser, der nu er at se på museet i Siracusa. Det er en frodig dal med et rigt dyreliv. Du kan gå langs den nedlagte jernbane, der fører 5 km igennem kløften fra Cassaro. Vær opmærksom på, at du er nødt til at gå den samme vej tilbage eller tage en taxi, med mindre du vil gå i en cirkelformet rute ved floderne mellem Sortino og Ferla.

Rejser til Sicilien

Jeg kunne give mange flere eksempler på, hvorfor du skal holde din næste ferie på Sicilien. Det er ikke tilfældigt, at mange rejser tilbage til denne fantastiske ø gang på gang. Hvad enten du drømmer om en afslappende badeferie med familien, en romantisk storbyferie eller en aktiv ferie med store kultur- og naturoplevelser, kan du få det her.

Du kan læse meget mere om Sicilien her på bloggen eller om rejser til Sicilien med Escapeaway.

Tags fra artiklen
,
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere