Hvilke er de bedste strande i Grækenland?

Hvilke er de bedste strande i Grækenland?

Der er opgaver, der er praktisk talt umulige: At smøre hele ryggen ind i solcreme på egen hånd er en af dem. At vælge de bedste blandt Grækenlands mange vidunderlige strande er en anden.

Når det kommer til solcremen, må du alliere dig med din favoritrejsemakker, men hos Escapeaway har vi gjort det hårde arbejde for dig og er selvfølgelig behjælpelige med en liste over nogle af de allerbedste strande, Grækenland har at byde på.

Anthony Quinn Bay på Rhodos: Husk snorklen!

Anthony Quinn Bay er en lille småstens- og klippestrand, der ligger naturskønt på Rhodos. Her kan du købe dig til komfort i en liggestol under en parasol, hvis farve matcher himlen. Eller selv finde dig en skyggefuld, privat plet ved en af de mange klippeformationer.

Anthony Quinn Bay på Rhodos
Anthony Quinn Bay på Rhodos. Foto: Savvas Savvaidis. CC BY-SA 2.0

Uanset hvad anbefaler vi, at du husker snorklen. Vandet er nemlig ualmindeligt klart her, og du kan du tilbringe timevis på undersøisk opdagelse blandt et væld af fisk, moræner og krabber.

Tsambika Beach på Rhodos: Børnevenlig sandstrand

Er du til fløjlsblødt sand mellem tæerne, skal du besøge Tsambika Beach. Her er rig mulighed for at bygge sandslotte og lege i vandkanten, hvilket gør stranden til et oplagt valg for børnefamilier.

Tsambika Beach på Rhodos
Tsambika Beach på Rhodos

På Tsambika Beach får du det bedste af to verdener: Stranden ligger omkranset af smuk natur uden bebyggelse og store hoteller til at skæmme udsigten, men du finder alligevel bekvemmeligheder som strandbar, restauranter og vandsport, der gør det nemt at tilbringe hele dagen i bølgerne.

Elafonissi Beach på Kreta: Grækenlands svar på Maldiverne

Krystalklart vand i den perfekte nuance af turkis. Det ligner noget fra et postkort. Men der er ikke skruet kunstigt op for farverne på Elafonissi Beach.

Elafonissi Beach på Kreta
Elafonissi Beach på Kreta

Det er naturen selv, der står for det blå vand og det sart lyserøde sand, der er farvet af knuste muslingeskaller. Stranden på Kreta kaldes da også ”The Pink Beach” og hvis du altid har drømt om at komme til Maldiverne, kan du starte her!

Skal du på ferie til Grækenland, se her top 5 over Unesco steder at besøge

Balos Lagoon på Kreta: Lavvandet og lunt

En smal tange forbinder resten af Kreta med en lille halvø og danner den spektakulære Balos Lagoon. Her er virkelig tale om en strand i omgivelser udover det sædvanlige. Vandet er lavt og lunt, og udsigten over det kuperede klippeterræn er formidabel.

Balos Lagoon på Kreta
Balos Lagoon på Kreta. Foto: Kostas Limitsios. CC BY-SA 2.0

Porto Timoni Beach på Korfu: Godt gemt, uspoleret paradis

Det kræver lidt arbejde at nå Porto Timoni Beach på Korfu. Du skal enten vandre en god halv times tid af en smal, tætbevokset sti fra landsbyen Afionas eller sejle til fra søsiden.

Men vi lover dig, det er det hele værd.

Porto Timoni Beach, Korfu. Foto: Cornelia Huck. CC BY-SA 2.0

Porto Timoni består af to halvmåneformede strande, der adskilles af en smal stribe land med frodig bevoksning. Du kan nemt gå fra den ene strand til den anden og nyde alle afkroge dette uspolerede lille paradis. Her finder du hverken café, liggestolsudlejning eller vandcykler men til gengæld tindrende blågrønt vand og ro til at nyde bølgernes skvulpen.

Navagio Beach på Zakynthos: En af de mest fotograferede strande i verden

Navagio Beach er ikke det oplagte valg, hvis du ønsker at tilbringe en dag på stranden med parasol, picnic-kurv og uforstyrret leg. Når stranden alligevel er med på listen her, er det fordi Navagio Beach er blandt de mest fotograferede strande i hele Grækenland – og verden. Og ikke uden grund. Den smalle bræmme af gyldent sand ligger i en bugt, omgivet af stejle, hvide klippesider og fuldendes af et tronende skibsvrag.

Navagio Beach på Zakynthos
Navagio Beach på Zakynthos

Navagio Beach kan kun nås fra søsiden og er et yderst populært turistmål. Derfor kan det absolut anbefales at komme tidligt afsted for at opleve stranden så uspoleret som muligt.

Sarakiniko Beach på Milos: En out-of-this-world oplevelse

Her er i sandhed tale om en unik strandoplevelse. Sarakiniko Beach kaldes også ”Moon Beach”, og når du ser den smalle bugt, der skærer sig gennem de hvide klipper i vulkansk sten, forstår du hvorfor.

Sarakiniko Beach på Milos
Sarakiniko Beach på Milos

Gør dig selv en tjeneste og bevæg dig lidt væk fra selve stranden. Hvis du har mod på at klatre henover klipperne, belønnes du med fantastiske stenformationer, undersøiske grotter og afsides plateauer, hvor du kan lægge dit håndklæde og springe direkte i havet.

Voidokilia Beach på Pelepponnes

Blå himmel, fint sand og en perfekt halvcirkelformet lagune med vand, der changerer i tusind nuancer af blå. Hvem kan bede om mere? Og så fuldendes Voidokilia Beach på Pelepponnes endda af to tanger ud mod det åbne hav, der gør, at bugten er præcist formet som bogstavet Omega. Det bliver næppe mere græsk end det!

Voidokilia Beach på Pelepponnes
Voidokilia Beach på Pelepponnes

Agios Prokopios Beach på Naxos: Perfekt til en slentretur i vandkanten

Tykt, gyldent sand og skønt, friskt vand, du bare har lyst til at hoppe i. Agios Prokopios Beach er et godt og klassisk strandvalg der vil tilfredsstille både vandhunde, soldyrkere og de mere aktive strandgæster.

Agios Prokopios Beach på Naxos
Agios Prokopios Beach på Naxos

Her er nemlig rigeligt med plads til strandtennis og vandsport, for stranden er halvanden kilometer lang – og derfor også det perfekte til dig, der har lyst til en slentretur i vandkanten hånd i hånd med en, du holder af.

Læs meget mere om øgruppen Kykladerne i Grækenland

Porto Katsiki Beach på Lefkas: Solnedgang ved klippeskræntens fod

En majestætisk klippeskrænt med vildtvoksende grønt danner bagtæppe for Porto Katsiki Beach. Selve stranden nås af en trappe, der bringer dig til sandet ved klippens fod, og er et populært valg blandt både lokale og turister.

Porto Katsiki Beach på Lefkas
Porto Katsiki Beach på Lefkas

Men hvis du kommer sidst på dagen, kan du – udover færre mennesker – være heldig at opleve den smukkeste solnedgang, der farver hele klippesiden rød.

Denne artikel er skrevet i samarbejde med det græske bureau Visit Greece.

Visit Greece

Tags fra artiklen
, , ,
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere