Husk at slukke GPS´en, når du er på bilferie i Toscana

Fiat 500
Fiat 500

Når man er ude og opleve verden, bør man unde sig selv at dreje af fra de gængse ruter, for da er det, man møder den autentiske kultur i det område, man besøger.

Uanset hvilke rejsemål du vælger at besøge i din ferie, så vil jeg anbefale at du nu og da slukker GPS´en og giver dig tid til oplevelser som måske ikke lige var med på den planlangte rute. F.eks. fik jeg en stor oplevelse på én af mine ferier i Toscaa

En lille vingård i Toscana

I Toscana er der masser af små veje, som man kan stikke af på. Jeg ynder at slå GPS´en fra og lægge kortet til side. Når jeg ser noget pænt – og det kommer hurtigt i Toscana – drejer jeg af og undersøger det nærmere. På den måde bliver man ført rundt i landskabet og møder landsbyer og mennesker, som de andre turister går glip af.

GPS til bilferien i Italien

På sådan en tur kom jeg op på Sugamebjerget, hvor jeg fandt den lille vingård Borgo di Sugame, hvor Lorenzo og Catrina dyrker og producerer deres egne Chianti Classico vine.

Lorenzo elsker sine marker, planter og druer. Han fortæller lystigt om det på et engelsk, der kun lige er bedre end mit italienske, og hver gang han peger ud over markerne får han et helt særligt fjernt og inderligt udtryk i øjnene. Alle hans marker er mere eller mindre sydvendte og giver godt udbytte. Men på en enkelt skråning har han været nødt til at rykke planterne op og sætte nye. ”Det var fantastiske planter, der stod dér. Druerne var blevet meget intense i smagen og tilføjede overraskende og levende smagsvarianter til vinen,” fortæller han.
Men desværre havde planterne de seneste år simpelt hen givet for få af de eftertragtede frugter, så de måtte ofres for nogle nye.

Italiens vinproduktion er blevet industrialiseret, men Lorenzo dyrker sin vin på gammeldags maner. Det betyder, at den lille vingård, som tidligere kunne brødføde fire familier, nu kun kan holde Lorenzo og Catrina i gang, fordi Catrina driver eksklusivt Bed and Breakfast – eller Agriturismo, som det kaldes på de kanter.

Og lige som Lorenzo viser Catrina også, at hun bare elsker sit toscanske paradis. Hun involverer sig personligt i gæsternes velbefindende, så alle der har besøgt Sugamebjerget og er drejet ind til Borgo di Sugame, får et lille stykke af Toscana med hjem i hjertet.

Efter sådan en klasseoplevelse slår jeg GPS´en til igen og finder tilbage til hotellet som et rigere menneske.

Information om GPS

Vil du vide mere om GPS som betyder Global Positioning System så læs på Wikipedia

Tags fra artiklen
,
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere