Hideaways og bæredygtige rejsemål

Furnas by og dal i Azorerna
Furnas by og dal i Azorerna

Azorerne, Kreta og Malta er – i den rækkefølge – blevet kåret som Europas mest bæredygtige rejsemål. Og alle tre rejsemål er at finde i programmet hos Hideaways i løbet af foråret! Det er Quality Gold Coast Awards 2013, der har udvalgt de tre destinationer blandt mange andre bud.

De bedste rejsemål har smuk natur og bevaringsværdige lokale traditioner. Det er derfor, vi elsker at besøge disse steder. I fremtiden vil andre få muligheden for at nyde de samme attraktive områder, men kun hvis vi er opmærksomme på at passe godt på dem. Hideaways har samtlige rejsemål på programmet fra den nykårede top-tre-liste over de mest bæredygtige destinationer.

Azorerne løb med sejren

Blandt 1000 nominerede rejsemål blev Azorerne kåret som det mest bæredygtige af dem alle. Det skyldes, at Azorerne til fulde har formået at forene en status som et af Europas mest populære rejsemål med hensyn til naturen på øerne og en høj grad af respekt for de lokale skikke. Og netop naturen på Azorerne er helt i særklasse. Godt, der bliver passet på den!

Comino, Malta
Comino, Malta

Også de små øer Gozo og Camino ved Malta klarede sig flot i konkurrencen og kom ind på en velfortjent andenplads. Øerne er grønnere og mere stille end Malta. Naturen er ren og uberørt – til trods for de mange besøgende, der rejser til. Et flot eksempel på at turisme ikke behøver gå ud over miljøet. Og et rigtigt hideaway med kultur og natur i rolig harmoni.

En flot tredjeplads gik til Ierapetra på Kreta. Den lille by har en årtusinder lang historie og kan fremvise masser af velbevarede og uvurderlige kulturskatte. Men ikke nok med det; som gæst i Ierapetra er du også omgivet af flot natur – blandt andet i form af lækre strande. Ierapetra er virkelig en by, der er værd at bevare – og den flotte placering viser da også med al tydelighed, at de lokale er denne opgave voksen.

Priser uddelt i Portugal

Bæredygtighed handler om at behandle naturen ordentligt, så vi også i fremtiden får glæde af den. Det er i alles interesse, ikke mindst dem der lever af rejsende gæster. Og en lille håndfuld af Europas mest attraktive rejsemål er da også langt fremme på området.

Quality Gold Coast er en pris, der går til områder, der formår at kombinere turisme med hensyn til natur og den lokale kultur, tradition og historie, og prisen har høj prestige i rejsebrancen. For at modtage prisen skal et rejsemål have en særlig skønhed, og rejseaktiviteterne skal foregå i harmoni med denne. I år fandt uddelingen af bæredygtighedsprisen sted i Torres Vedras på det portugisiske fastland.

Bæredygtigheden er kommet for at blive, så det også på længere sigt vil være muligt at opleve de smukke steder rundt om i verden. Til gavn for rejselystne på eventyr og den lokale befolkning – og naturen, der rummer os alle.

Tags fra artiklen
, , ,
Mere fra Louise Laurenius

De bedste mandler kommer fra Sicilien

Køber du en pose mandler i et dansk supermarked, er det sandsynligvis...
Læs mere