Her finder du Frankrigs smukkeste landsbyer

Sainte-Enimie
Sainte-Enimie i Languedoc-Roussillion. Foto: Tobi87, Creative Commons.

Det kan være ganske svært at finde ud af hvilke af Frankrigs utallige landsbyer, man bør besøge i løbet af ferien. Men der findes heldigvis en liste, som kan hjælpe dig med at finde de smukkeste franske landsbyer.

Vejviser til Frankrig smukkeste landsbyer

En af fordelene ved at holde en ferie uden et fastlagt program er friheden til at følge egne indskydelser, hvilket ofte er den bedste måde at opdage de små, uberørte perler af natur eller kultur. For de fleste af os er ferien dog desværre tidsbegrænset, og lidt planlægning kan være nødvendig for at få mest muligt ud af den.

Mangler du inspiration til hvilke hyggelige og smukke landsbyer, der er værd at besøge på din rundrejse i Frankrig, eller eventuelt blot ligger i nærheden af din feriebolig, er der heldigvis hjælp og hente hos en eksklusiv fransk forening.

LaGrasseLaGrasse, der er optaget på den prestigefulde liste. Foto: Tracey & Doug, Creative Commons.

Les Plus Beaux Villages de France

Frankrigs smukkeste landsbyer, Les Plus Beaux Villages de France, er en uafhængig fransk forening, som siden 1982 har arbejdet for at promovere landets små, charmerende landsbyer.

Landsbyerne som selv søger om at blive optaget i foreningen, skal udover en landlig karakter opfylde en række krav for at komme i betragtning. Byerne må således højest have 2.000 indbyggere, skal have minimum 2 historiske monumenter samt kunne fremvise stor lokal opbakning til ansøgningen.

Er disse grundbetingelser opfyldt får landsbyen besøg af et udvalg, som bedømmer om forskellige kriterier for blandt andet arkitektur og miljø er opfyldt. I dag er kun 156 landsbyer kommet igennem dette nåleøje. Disse ligger spredt over det meste af Frankrig, dog med en overvægt i den sydlige del af landet.

AiguezeAigueze. Foto: Jean-louis Zimmermann, Creative Commons.

En håndsrækning til trængte landsbyer

Landsbyerne du finder på listen hos Les Plus Beaux Villages de France er hverken friluftsmuseer eller kunstige temaparker. Foreningen søger derimod udelukkende at hjælpe de oversete og ofte uddøende landsbyer med at skabe en bæredygtig økonomi baseret på turisme, der eksisterer side om side med et “rigtigt” landsbyliv.

Besøg foreningens officielle hjemmeside her og se hvilke 156 landsbyer, der er tale om, og eventuelt hvilke der ligger i nærheden af dit hideaway.

Rejser til Frankrig

Flere af landsbyerne på listen ligger ikke langt fra Hideaways’ ferieboliger i Frankrig. Bestiller du en lejebil sammen med din rejse, har du derfor et godt udgangspunkt for at opleve den charmerende franske landidyl.

Læs mere om rejser til Frankrig med Hideaways

Topfoto: Landsbyen Sainte-Enimie i Languedoc-Roussillion. Foto: Tobi87, Creative Commons.

Tags fra artiklen
Mere fra Louise Laurenius

De bedste mandler kommer fra Sicilien

Køber du en pose mandler i et dansk supermarked, er det sandsynligvis...
Læs mere