Her finder du de bedste udsigter i Douro-dalen

Udsigt over Douro-floden og vinmarker i Portugal
Udsigt over Douro-floden og vinmarker i Portugal

Det er populært at opleve Douro-dalen i det nordlige Portugal på et flodkrydstogt eller med Linha do Douro, en af verdens smukkeste togrejser. Vælger du at udforske området, som er berømt for at levere udsøgte druer til Nordportugals berømte vinproduktion, i bil, kan du dog holde ind hvor og når, det passer dig. Det er en chance for at nyde godt af de mange fantastiske udsigtspunkter. Herunder får du et bud på de bedste.

Miradouro de São Leonardo da Galafura


Du finder dette udsigtspunkt ikke langt fra Régua. Her fra et af de højeste punkter i Douro-dalen, kan du på en klar dag se 30 kilometer i alle retninger. Prøv om du kan spotte Serra do Marão, som med sine 1415 meter er det syvende højeste bjerg på det portugisiske fastland.

Miradouro de Casal de Loivos


Fra dette udsigtspunkt, som ifølge BBC hører til blandt de bedste i verden, kan du se ned over Pinhão, de karakteristiske vinmarker og selve Douro-floden, Ria Douro, som bugter sig smukt gennem landskabet. Slår du dig ned på den lange bænk, risikerer du nemt at bliver hængende i lang tid.

Miradouro de Santo António


Udsigt over byen Peso da Régua og de tre broer, som her krydser floden.

Kort over de bedste udsigtspunkter i Douro-dalen

De tre miradouros ovenfor, er naturligvis blot et lille udpluk af de mange steder, du på en tur gennem Douro-dalen kan holde ind for at suge de gyldne landskaber til dig i ro og mag. På kortet herunder har jeg markeret flere af de udsigtspunkter, som hjemmevante rejsende i det berømte vinområde fremhæver som de bedste.

Du kan eventuelt gemme kortet til senere brug, hvis du har en smartphone med Google Maps app’en. Det kræver blot at du på kortet ovenfor klikker på den lille stjerne øverst. Når du så er på ferie i Portugal og vil finde det nærmeste udsigtspunkt, kan du hente kortet frem igen ved at gå ind i app-menuen under ‘Dine steder’ og ‘Kort’.

En smartphone kan selvfølgelig også bruges til at finde vej til de bedste vuer, hvis du er taget på cykelferie i Douro-dalen, eller holder en aktiv ferie med vandreture i det bakkede terræn.

Dourodalen - tid til tosomhed
Tid til tosomhed i Dourodalen.

Livsnyderferie i det nordlige Portugal

Europas ældste vinregion indbyder med sine mange vingårde, quintas, til ægte livsnyderferie, hvor de gastronomiske oplevelser er i højsæde. Derudover er en rejse til Nordportugal naturligvis også en mulighed for at opleve landets næststørste by, historiske Porto, som ligger lige ved Douro-flodens udmunding.

Drømmer du om en ferie i denne region, som både indeholder de kulturelle oplevelser i storbyen og den landlig idyl i Douro? Så er det oplagt at overveje en rundrejse i Nordportugal, hvor du bor på forskellige hoteller, vingårde og landsteder samt har bilens frihed til at besøge netop de seværdigheder, som interesserer dig mest. Hideaways er specialister i rejser til Nordportugal, hvor du bor på håndplukkede ferieboliger på din ferie.

Tags fra artiklen
,
Mere fra Louise Laurenius

De bedste mandler kommer fra Sicilien

Køber du en pose mandler i et dansk supermarked, er det sandsynligvis...
Læs mere