Hattrick til Portugal: Vinder igen, igen titlen som Europas bedste rejseland

smuk grotte Algarve
Grotterne ved Benagil på Algarvekysten

Hvis mine veninder, mine kollegaer eller min familie bliver spurgt om, hvilket rejsemål, der kan betegnes som mit andet hjemland, så ville de alle svare synkront: Portugal! Men jeg er ikke alene om denne ”kærlighed”. For endnu engang (og ikke overraskende hvis du spørger mig selvfølgelig) er Portugal kåret som ”Bedste Rejseland i Europa” ved årets Danish Travel Awards.

Stemmerne kom fra et Danmarkspanel hos Epinion bestående af mere end 2600 medlemmer, der afgav deres stemmer indenfor 20 forskellige kategorier, herunder som nævnt ”Bedste Rejseland i Europa”.

”And the winner is….”

Det er ikke første gang, at Portugal har vundet titlen. Faktisk er det i år ligefrem et gyldent hattrick. For også i 2017 og 2018 løb den lille søfarernation af med sejren.

Og det er ikke bare i Danmark, at vi er vilde med landet! Tidligere på året høstede Portugal adskillige priser ved World Travel Awards i kategorierne med ”Europe’s Leading…” indenfor bl.a. hoteller, turistbureau, luftfart m.fl.

7 unikke og meget forskellige regioner

Det er ikke til at forstå, at et så relativt lille land har så stor diversitet fra nord til syd, øst og vest – særligt når vi taler om naturens beskaffenhed. Ikke to af de i alt syv regioner ligner hinanden (jo, de har den berømte gæstfrihed til fælles).

Lissabon med udsigt til Castelo São Jorge

De tilbyder hver især noget helt unikt, og det er efter min mening også derfor, at Portugal har så mange tilbagevendende gæster, for du kan rejse hertil utallige gange uden at opleve det samme og uden at skulle bruge alt for meget tid på landevejene for at komme fra A til B.

Hos Hideaways kan du finde hyggelige hoteller, vingårde og små quintas rundt om i alle Portugals regioner: Fra fløjlsbløde og bakkede landskaber i Porto e Norte til caribiske fornemmelser og barfodsluksus på Algarvekysten – og ej at forglemme Madeiras eventyrlige fauna eller Azorernes vulkanøer med de mange ansigter og originale islæt.

Portugal får også topkarakter hos Hideaways’ gæster

Det er derfor ikke uden grund, at Portugal også får topkarakterer blandt vores gæster. Ud af mere end 300 adspurgte familier får landet et flot gennemsnit på 8,9 ud af 10. Mange nævner ikke overraskende gæstfriheden som en væsentlig faktor, men også kvaliteten af hotellerne, prisniveauet på restauranterne og følelsen af tryghed omtales særlig positivt.

Få et par af mine personlige fif til en rejse rundt i Portugal

Hvis du stadig er så heldig at have dit første besøg til gode, så er der usandsynligt mange gode grunde til at vælge netop Portugal til din næste tur til udlandet. Alt efter hvilken type af ferie, du søger, så lad mig komme med et par hurtige anbefalinger:

Ø-hop i Atlanterhavet: Azorerne
Vælg imellem 9 meget forskellige øer! Kombiner f.eks. ”den grønne ø”, São Miguel, med jeepsafari på Faial og vandring og vinsmagning på Pico.

Ildsøerne på São Miguel, Azorerne

Sand mellem tæerne: Algarve
Kendt for sine finkornede strande, og her findes intet mindre end 100 forskellige fordelt på ca. 150 km kystlinje.

Aktiv naturferie: Madeira
Forvent nogle af de mest storslåede naturoplevelser. Elsket blandt vandrefolk for sine levada-stier og høje bjerge.

Forkæl dine smagsløg: Alentejo
Portugals svar på Toscana er regionen Alentejo, der producerer alt fra velsmagende vine, olivenolie og ja – alt godt til bordet.

Storbyferie: Lissabon
Roms historie, Barcelonas puls, Paris’ elegance – Lissabon er en smeltedigel af oplevelser, og det er nemt at komme rundt i byen til fods.

Ferie med kulturelt indhold: Midt- og Nordportugal
Besøg den tidligere hovedstad, Coimbra, men også pilgrimsbyen Fatima. Tag til Portugals ”Venedig”, Aveiro. Sip til portvin i Porto og tag på sejltur langs Douro-floden.

Der er altid en anledning til at tage en ”smuttur” til Portugal – året rundt – og endda med mulighed for at flyve direkte fra flere danske lufthavne eller Hamborg.

Ses vi snart i Portugal?

Boa viagem (god tur),
Marie

Tags fra artiklen
, ,
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere